Istra "lovi" zdravstvene radnike iz unutrašnjosti, vabe ih plakatima ispred bolnica

Hrvatska i svijet
02.03.2024 08:06
D. Požarić
“Vrijeme je za promjene! Dođi u Istarsku županiju! Želite napredovati u zdravstvenoj struci i kvalitetno živjeti?”, piše na plakatu.
“Vrijeme je za promjene! Dođi u Istarsku županiju! Želite napredovati u zdravstvenoj struci i kvalitetno živjeti?”, piše na plakatu.
Izvor: Faceboook
Hrvatska se već dugi niz godina bori s nedostatkom radnika u zdravstvu. Čini se da taj problem Istarska županija pokušava riješiti vrlo originalnim gerilskim marketingom. I to u županiji koja također ima velikih problema s radnom snagom, Koprivničko-križevačkoj .
Kako javlja ePodravina , a prenosi Telegram , diljem te županije postavljeni su jumbo plakati kojima se poziva zdravstvene radnike da dođu raditi u Istru. Jedan od plakata postavljen je točno ispred križevačkog Doma zdravlja.

Dobro su se sjetili

“Vrijeme je za promjene! Dođi u Istarsku županiju! Želite napredovati u zdravstvenoj struci i kvalitetno živjeti?”, piše na plakatu.
Zdravstveni radnici su za ePodravinu komentirali ove plakate rekavši kako su se Istrijani dobro sjetili, ali ipak misle kako njihov postupak nije fer.

Ravnatelji, očekivano, nisu baš sretni

Sasvim očekivano, na plakate ispred bolnica burno su reagirali ravnatelji zdravstvenih ustanova i župana. Tako je ravnateljica županijskog Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković rekla da “razumije s čime se bori Istarska županija, kao i baš svi u zemlji”, no smatra kako ovo nije primjeren način. Ističe da se jumbo plakatima potiče odlazak liječnika iz matičnih ustanova.
“Još k tome ispred zdravstvenih ustanova… Svaka konkurencija je dobra, no ovo je vrsta nelojalne konkurencije. Zašto podcjenjuju ostatak zemlje? Svi smo u istim problemima, borimo se s nedostatkom kadra. Ostale, a pogotovo naša Županija poduzimaju sve moguće ne bi li, ne privukli tuđe, nego zadržali svoj kadar i onda vidimo ovakvu kampanju”, rekla je Hanžeković za ePodravinu.

Isti plakati i u drugim županijama?

Nezadovoljan i razočaran bio je i koprivničko-križevački župan Darko Koren . “Nije korektno, čak je i degutantno. Naravno, ništa tu nezakonitog nema, ali… Koliko sam čuo oblijepili su takvim plakatima i druge županije. Poziva naše liječnike, plakati su čak i ispred Doma zdravlja”, rekao je župan Koren.
“Svi se borimo s nedostatkom struke, a oni na ovaj način pozivaju liječnike neka dođu u Istru gdje, valjda, teku med i mlijeko. Pa, ako je tamo tako super zašto im onda nedostaje liječnika?”, pitao se župan Koren, koji najavljuje da će sigurno porazgovarati s drugim županima. Kao potpredsjednik Zajednice županija najavljuje da će o tome povesti i formalnu raspravu s drugim kolegama.
Cijeli članak pročitajte ovdje .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti