Istra 100 by UTMB otvara ovogodišnju turističku sezonu s više od pet tisuća ljubitelja trail trčanja

Sport
19.03.2024 13:48
kb
Izvor: UTMB
Istra 100 by UTMB otvara turističku sezonu s 5.000 ljubitelja trail trčanja i turista iz 69 zemalja u travnju, na 11. izdanju utrke. Pet staza (168 km, 110 km, 69 km, 42 km, 21 km) privuklo je trkače iz 69 zemalja, s utrkama koje su rasprodane u rekordnom roku, potvrđujući popularnost utrke. Finišeri osvajaju mjesta za Grand Finale 2024 UTMB World Series Finals.
Više od 2.600 natjecatelja prijavilo se za utrku, što je 35% više nego prošle godine, s većim interesom međunarodne zajednice trkača. Elitni trkači poput Paua Capella, Pabla Ville, i Juusa Simpanena, te natjecateljice poput Claire Bannwarth i Marina Oana, sudjeluju u utrci. Porast interesa među španjolskim, francuskim, njemačkim, i britanskim trkačima primjetan je, uz značajno zastupljenost trkača iz susjednih zemalja i srednje i istočne Europe.
Riječanin Pavle Kruljac prošle godine osvojio je treće mjesto. Ove godine trkači će trčati kroz raznolike krajolike Istre, od tehničkih terena do srednjovjekovnih gradova i panoramskih pogleda. Dok je start staza raspoređen po cijeloj Istri od Labina, Buzeta, Motovuna do Grožnjana, cilj svih staza je na zapadnom dijelu poluotoka, u Umagu, gradu s više od 45 km obale.

UTMB ® Svjetska serija

UTMB ® World Series je ultimativna staza za trail trčanje na svijetu koja ujedinjuje najveće zvijezde sporta i strastvene trkače kroz najbolje, vodeće međunarodne događaje na najljepšim lokacijama.

Izgrađen na strasti prema planinama s održivošću u srcu, UTMB ® World Series daje svim trail trkačima priliku da iskuse UTMB ® avanturu diljem svijeta, s događajima koji se održavaju diljem Azije, Oceanije, Europe, Afrike i Amerike.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti