Istarski 'blockbuster' 'Zmajeve linije' ponovo u Poreču

Mozaik
12.02.2009 00:00
D. Požarić
Atmosfera na projekciji u Umagu
Atmosfera na projekciji u Umagu
Nakon dvogodišnje kino-stanke u Novigradu, film "Zmajeve linije" je u subotu dobrano napunio gotovo zaboravljenu novigradsku kino dvoranu, te kod publike izazavao euforične reakcije.
U Umagu je film izazvao nezapamćeno zanimanje, pa je tako projekcijska dvorana Pučkog otvorenog učilišta bila pretijesna, te su posjetitelji sjedili na podu, dok su neki film gledali iz hodnika i doslovce se tražilo mjesto više.
Film "Zmajeve linije" je usred turneje po Istri u organizaciji novoosnovane udruge UM .S.A.V.E, a za danas u 19 sati je planirana projekcija u kazališnoj dvorani POUP-a u Poreču.
U Istri je do sada film vidjelo više od 700 ljudi, a autori se šale da su snimili "prvi istarski blockbuster".
Iz udruge obavještavaju da će se ulaznice  početi prodavati sat vremena prije projekcije, te da se  potencijalni posjetitelji na vrijeme pobrinu za svoje primjerke, kako im se ne bi dogodilo da ostanu bez ulaznica kao lani na premijeri filma.
Porečka projekcija bi trebala biti drukčija od ostalih, jer će se umjesto uobičajnog 10-minutnog „making of-a„ prikazati kratki najavni filmić sa insertima za premijeru koju autori najvljuju za jesen. Kako doznajemo, taj će film biti  komična parodija sa elementima kung-fu borbi, a rađen je u produkciji Ri-tv-a
Nakon projekcije bit će predstavljen i dupli DVD sa galerijom fotografija,  proširenim razgovorima sa gostima iz filma, skečevima i 45-minutni „film o filmu" koji sadrži anegdote sa snimanja, skečeve, galerije fotografija, te razgovore sa autorima glazbe Sergejem Ivanovim i riječkim elektronskim dvojcem Underground Sky.
Party bi se nakon toga trebao preselilti u MMC Atelier.
Film se dan kasnije prikazuje u Buzetu, a 17. u Rovinju. Pred kraj veljače očekuje se projekcija u Bujama, a tijekom ožujka u Labinu, Motovunu i Pazinu.
Film govori o energetskim točkama i merdijanima u Istri, a nastao je prema knjizi Marka Pogačnika.
Cijena ulaznice: 10 kn.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti