Istarski biciklisti na Hrvatskom kupu u Požegi

Sport
23.06.2015 09:42
D. Požarić
1
1
Iza nas je još jedna utrka hrvatskog MTB kupa, ovog puta na jednoj od najboljih staza u Hrvatskoj, one u Požegi. Smještena u šumici u okolici Požege staza je zanimljiva i fizički teška, ali istovremeno ne i opasna za vozače. Konstantni usponi i spustevi nisu predugi, ali uz bezbroj promjena smjera ostavljaju traga na nogama. I sve to na označenoj stazi koja ostavlja dojam svjetskog kupa.
Na startu se našlo stotinjak vozača, što je solidan broj ako uzmemo u obzir činjenicu da se ovog vikenda u susjednim državama i Hrvatskoj odvijalo još nekoliko utrka.
Istarska kolonija i ovog puta bile je prisutna na startu većine kategorija te ostvarila vrlo dobre rezultate. Vozači su u Požegi nastupili braneći boje BK MTB Istra Pazin, BBK Grožnjana i BK Novigrada.
U kategoriji U15 dvojac iz BK MTB Istre Pazin Nikita Losinsky i Pilat Noel zauzeli su 3. i 5. mjesto, dok je njihov mlađi kolega Sergo Antonio u kategoriji U13 završio na 4. mjestu. Po jednog vozača imali su i kao predstavnike u Master kategorijama: u Master A je Ivan Krnjus (BK Novigrad) bio 4., u Master B Denis Bukovac (BK Novigrad) na 2. mjestu, a Ćiro Gomojić (BK MTB Istra Pazin) u Master C također na 2. mjestu.
Nabolji rezultat dana imao je Karlo Brajković (BBK Grožnjan) koji je u kategoriji Kadeta osvojio 1. mjesto, dok je u istoj kategoriji još jedan istrijan (Zaharija Marko, BK MTB Istra Pazin) zauzeo 7. mjesto. U najjačoj konkurenciji Elite Sandi Bažon (BBK Grožnjan) bio je ukupno 6. (2. Hrvat).
Najbrojniji istarski klub BK MTB Istra Pazin nastupio je sa mlađim pogonom u kojeg ulažu puno truda. (Manuel Vigini, BSI/dp)
Preuzimanje: [dok1]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti