Istarske ugostiteljske tvrtke osnovale Strukovnu grupu ugostitelja

Gospodarstvo
15.02.2019 16:36
kb
1
1
Danas je u HGK – Županijskoj komori Pula osnovana Strukovna grupa ugostitelja koja će okupljati trgovačka društva iz Istarske županije. Osnovni razlog udruživanja su promicanje i zaštita zajedničkih interesa, unapređenje suradnje te rad na zajedničkim projektima uz potporu HGK kao matične institucije.
Za predsjednika Strukovne grupe izabran je Vladimir Filipović iz tvrtke G.O. ISTRA d.o.o.
Zamjenik predsjednika za hotele je Ivan Milovan iz tvrtke Hotel Amfiteatar d.o.o., a zamjenik za restorane Edo Nežić iz tvrtke Stari grad d.o.o. Izabrani su i zamjenici predsjednika za kafiće - Ivan Marčeta (Vinum media d.o.o.) i Igor Prhat (Bacchus d.o.o.).
Poslovna tajnica Strukovne grupe je Ticiana Trošt Kožljan , viša stručna suradnica u HGK-ŽK Pula.
Na sastanku se raspravljalo o aktualnim uvjetima poslovanja u sektoru ugostiteljstva uz zaključak kako će ugostitelji u sljedećem razdoblju raspraviti brojne probleme koji im otežavaju rad i smanjuju konkurentnost. Za poboljšanje trenutne situacije bit će potrebno, među ostalim, osnažiti komunikaciju prema institucijama i nadležnim ministarstvima, te razviti suradnju između članova Strukovne grupe pa se pozivaju sve pravne osobe koje se bave ugostiteljstvom da se aktivno uključe u predstojeće aktivnosti.
U nastavku se raspravljalo o stupanju na snagu Zakona o državnom inspektoratu koji bi, između ostalog, trebao donijeti smanjenje inspekcijskog pritiska na poduzetnike. Kako bi se to smanjenje zaista osjetilo u operativnom radu inspekcija, ugostitelji su iskazali namjeru aktivno se uključiti svojim prijedlozima i mišljenjima u uređivanje ovog područja. (kb)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti