Istarska županija u Jeruzalemu na konferenciji o prenošenju iskustava europske prekogranične suradnje

Hrvatska i svijet
15.11.2012 19:00
D. Požarić
Pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan predstavio je Istarsku županiju na konferenciji „Jerusalem open City - European Cross Border Cooperation“, koja je u Jeruzalemu održana od 12. do 14. studenog.
Na međunarodnom skupu gdje je Istarska županija pozvana zbog postignutih rezultata, iako regija izvan EU-a, Otočan je predstavio rad Istarske županije na područjima međunarodne suradnje, europskih programa, prekograničnih projekata, poštivanja ljudskih i manjinskih prava te europske instrumente za suradnju.
Konferencija je okupila veliki broj stručnjaka koji se bave razvojem suradnje na lokalnoj i regionalnoj razini, s ciljem prenošenja europskih iskustava u prekograničnoj i teritorijalnoj suradnji na područje grada Jeruzalema i zajednica koje u njemu žive.
Sudionici su bili predstavnici brojnih europskih regionalnih organizacija i stručnjaci koji se bave prekograničnom suradnjom, zatim predstavnici izraelskih lokalnih i nacionalnih vlasti te predstavnici palestinskih i izraelskih organizacija koje se zalažu za prevladavanje postojećih barijera i snažniju društvenu integraciju građana Jeruzalema s ciljem postizanja trajnog mira te održivog i ujednačenog razvoja.
Konferencija je organizirana zajedničkom suradnjom izraelskih i palestinskih organizacija - The Sasha Center for Strategic Studies – Hebrew University i International Peace Cooperation Center, Europske komisije i Skupštine europskih graničnih regija (AEBR).
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti