Istarska županija nova UHPA-ina preporučena domaća destinacija

Istra
19.03.2024 20:32
kb
Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Turistička zajednica Istarske županije sklopile su Ugovor o poslovnoj suradnji na temelju kojeg će UHPA tijekom 2024. godine promovirati Istru kao preporučenu domaću destinaciju. 
Ovim je povodom danas, 19. ožujka, uoči svečanog otvaranja Dana UHPA-e, najvećeg godišnjeg skupa udruge, upriličena konferencija za novinare koja se uz brojne uzvanike, održala u hotelu Residence Garden Istra Plava Laguna u Umagu.
Novo partnerstvo prisutnima je predstavio Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, istaknuvši pritom veliko zadovoljstvo novim ugovorom:
- Suradnja s eminentnim imenima turističkog gospodarstva važna je odrednica u radu naše Turističke zajednice i neophodna spona na svakom koraku u promociji destinacije. Udruga hrvatskih putničkih agencija iznimno nam je važan suradnik i support već dugi niz godina, a dodatnim smo  partnerstvom u ovoj godini otvorili istovremeno putove novim mogućnostima zajedničkog predstavljanja istarskih posebnosti. Vjerujem da ćemo i ovom suradnjom napraviti uspješan iskorak i postaviti neke nove trendove kroz suradnju dva turistička brenda.
Projekt "UHPA-ina domaća destinacija" dugi niz godina preporučuje domaće i strane destinacije s ciljem daljnjeg jačanja suradnje turističkih agencija i turističkih zajednica, razvoja novih specifičnih turističkih programa, fokusirane promocije same destinacije i povećanja turističke potrošnje.
- Iznimna nam je čast i zadovoljstvo da Istru možemo promovirati kao preporučenu domaću destinaciju. Istra je odavno učvrstila svoju poziciju na turističkoj karti Europe što potvrđuju i turističke brojke kojima se s ponosom mogu pohvaliti. U prošloj je godini Istra u nacionalnim okvirima zabilježila najveći apsolutni broj noćenja te vjerujemo kako će i dalje nastaviti u tom smjeru. Uvjeren sam kako će ova suradnja dodatno motivirati postojeće turističke agencije, ali i ostale dionike, na kreiranje kvalitetne turističke ponude koja će svakako dodatno doprinijeti stvaranju imidža Istre kao visokovrijedne, održive i inovativne cjelogodišnje destinacije, kazao je Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.
Istarska županija sa svojim znamenitostima, prirodnim ljepotama i raznolikom turističkom ponudom bit će označena kao UHPA-ina preporučena domaća destinacija u svim informativnim i promotivnim materijalima udruge, elektroničkoj komunikaciji, javnim nastupima i događanjima, sjednicama, sastancima, seminarima i edukacijama, stručnim predavanjima i društvenim događanjima te na Danima UHPA-e, portalu uhpa.hr , društvenim mrežama i publikacijama udruge. 
Do sada je kroz spomenuti projekt ostvarena uspješna suradnja s turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske županije, grada Zagreba, Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske, Zadarske i Zagrebačke županije te turističkim zajednicama gradova Crikvenice, Hvara i Splita.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti