Istarska županija nastavlja podržavati istarske inovatore

Istra
08.07.2024 07:16
D. Požarić
Savez udruga inovatora Istarske županije je izradio sustav okupljanja i pomoći inovatorima kroz temeljne udruge
Savez udruga inovatora Istarske županije je izradio sustav okupljanja i pomoći inovatorima kroz temeljne udruge
U petak je u Puli istarski župan Boris Miletić potpisao ugovor sa zamjenikom tajnika Saveza udruga inovatora Istarske županije Leom Pincanom u iznosu od 11.000 eura za provedbu Programa poticanja i zaštite inovacija, promocija na međunarodnim izložbama inovacija i kroz njih istraživanje tržišta s ciljem komercijalizacije u 2024. godini.
Istarski župan Boris Miletić istaknuo je kako mu je drago što Istarska županija iz godine u godinu financijski podržava istarske inovatore.
„Podržavanjem Saveza udruga inovatora Istarske županije potičemo i mlađe generacije da se zainteresiraju i bave istraživanjem i inovacijama. Znamo kako se svaki euro uložen u inovacije višestruko vraća i doprinosi razvoju našeg društva i istarskog gospodarstva.“ – poručio je župan.
Zamjenik tajnika Leo Pincan zahvalio je županu Miletiću i Istarskoj županiji na i ove godine iskazanoj potpori koja je Savezu značajna u smislu daljnjeg razvoja članova, te osmišljavanju novih proizvoda.
„Naši su rezultati vrlo dobri, prednjačimo na međunarodnim izložbama u odnosu na ostale hrvatske županije, a to je svakako i zbog potpore Istarske županije.“ – kazao je Pincan i istaknuo kako će se potruditi da i ova godina bude jednako uspješna, kao i prethodna.
Savez udruga inovatora Istarske županije je izradio sustav okupljanja i pomoći inovatorima kroz temeljne udruge, tako da participira u pokrivanju troškova izlaganja na domaćim i međunarodnim izložbama, inovatorima iz Istarske županije. Savez nudi i besplatno korištenje usluga savjetovališta o intelektualnoj zaštiti i načinima komercijalizacije, izradu promotivnog materijala, foto i video uradaka za sve izložbe na kojima inovatori izlažu svoje inovacije. Također,  besplatno se vrši prezentacija i promocija inovacija i novih proizvoda putem izlaganja na izložbama, putem interneta, medija i sredstava javnog priopćavanja.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti