Istarska županija ima predstavnike na najvećem malonogometnom turniru u Europi

Istra Sport
14.02.2024 11:13
D. Požarić
Turniri Coca-Cola Cupa, najvećeg malonogometnog turnira u Europi, održani su u Istarskoj županiji, a Poreč, Pazin, Pula i Novigrad bili su domaćini kvalifikacija. Najbolje mlade nogometne ekipe izborile su plasman na regionalno finale, dok će one najbolje sudjelovati na državnoj završnici  koja će se krajem srpnja održati u Splitu.
Novigradska sportska dvorana ugostila je prvu ovogodišnju županijsku završnicu, a pobjednici po kategorijama su:
  • Futsal Pula – 2006. godište i mlađi muška konkurencija
  • Istra 1961 – 2008. godište i mlađi muška konkurencija
  • Istra 1961 – 2008. godište i mlađe ženska konkurencija.
Napete utakmice, odlična navijačka atmosfera na terenima diljem županije najavili su nikad veći i bolji turnir koji će se odigravati do kraja lipnja. U Poreču za mlade sugrađane navijao je i gradonačelnik Loris Peršurić, te istakao važnost bavljenja sportom posebno kod djece i mladih.
Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi, 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.
Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ''Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet'' kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. U ovogodišnjoj kampanji sudjelovalo je 35.000 djece i mladih.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti