Istarska policija uhvatila trojicu razbojnika

Crna kronika
25.10.2004 00:00
D. Požarić
1
1
[slika1]PULA, 25.10.2004 (Večernji list) - Istarska je policija u subotu navečer u Županijski sud u Puli prepratila trojicu Puljana koje sumnjiči za osam pljački počinjenih u poštanskim uredima i poslovnicama banaka. To su G. C. (24), N. J. (28) i S. K. (28).
Posljednja pljačka, nakon koje su uhvaćeni, dogodila se u petak oko 13 sati u poslovnici Nove banke u Barbanu. Za to se razbojstvo sumnjiče G. C. i N. J., koji su od S. K. posudili motocikl "yamaha XT 600 E". Tragajući za počiniteljima, policija je nedugo nakon pljačke u Barbanu pokraj Budave naišla na G. C., koji je zatvarao prtljažnik svoga "opel kadeta".
Prilikom kontrole sumnjivog je mladića policajac zamolio neka otvori prtljažnik. U njemu su bile crne vrećice u kojima su bile dvije crne kacige, slične onima koje su nosili pljačkaši. Shvativši kako je došao kraj bijegu, G. C. je udario policajca, otrgnuo se i pobjegao. Na to je policajac, kako bi pozvao kolege, u zrak ispalio dva hica.
Policiji je u daljoj potrazi pomogla vozačka dozvola G. C., a nedaleko od mjesta zaustavljanja pronađena je i "yamaha". U "opelu" je policija pronašla "uzija", dva pištolja i crne potkape.
Policija trojku sumnjiči za dvije pljačke u Marčani, dvije u Barbanu, dvije u Savičenti i dvije u Krnici, počinjene u posljednjih godinu dana.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti