Ironman: poziv volonterima

Sport
05.07.2015 12:59
D. Požarić
Foto: Ironman (Facebook)
Foto: Ironman (Facebook)
IRONMAN triatlon najpoznatija je, ali i jedna od najtežih, ako ne i najteža, utrka na svijetu. Svi sudionici otplivaju 3,8 kilometara, voze 180 kilometara na biciklu te otrče maraton od 42,195 metara kako bi uspješno završili triatlon. Za to je potrebna iznimna fizička spremnost, ali i psihička izdržljivost na visokom nivou. Inauguracijski Havajski IRONMAN triatlon konceptualiziran je 1977. godine kako bi izazvao sportaše uspješne u plivanju, trčanju i biatlonskim natjecanjima. Ovo natjecanje održava se jednom godišnje na Havajima, na njega dolaze najspremniji natjecatelji iz cijeloga svijeta koji testiraju granice svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti. IRONMAN svjetsko natjecanje usredotočeno je na predanosti i hrabrosti natjecatelja koji savršeno utjelovljuju slogan ovoga natjecanja: „Anything is possible“ - ''Sve je moguće''
Da je sve moguće ove godine pokazat će i Pula koja će 20. rujna 2015. biti domaćin međunarodnoj triatlon utrci IRONMAN 70.3. Pulska utrka započinje plivačkim dijelom u uvali Ambrela gdje će natjecatelji otplivati tri kruga u ukupnoj dužini od 1,9 kilometara.
Nakon toga, biciklima nastavljaju utrku od 90 kilometara prilikom koje će natjecatelji vidjeti nekoliko manjih živopisnih sela te mnoštvo prirodnih bogatstava kojima taj kraj obiluje, a nakon vraćanja u pulsku marinu započinje i zadnji dio utrke – trčanje tri kruga duga gotovo 22 kilometra. Staza će ih voditi kroz Pulu te će natjecatelji moći vidjeti neke od mnogih atrakcija.
Svatko tko želi osjetiti ovakvo uzbuđenje te biti dijelom ovog iznimnog triatlona više informacija može pronaći na službenoj web stranici http://www.ironman.com/

Traže se volonteri za utrku IRONMAN 70.3. PULA

Kao i na svakom drugom većem sportskom događaju, ništa nije moguće bez volontera. Kako bi tako veliki događaj organizirao na zavidnoj razini i Hrvatsku predstavio u najboljem svjetlu, organizator treba volontere.
Osim sudjelovanja i uvida u organizaciju velike sportske manifestacije, nezaobilaznog osobnog razvoja i sklapanja novih poznanstava te sati u volonterskoj knjižici, volonteri od organizatora dobivaju priznanje, hranu i piće te majicu i kapu, a iznad svega zabavno i poučno životno iskustvo.
Kako biti dio onih koji će sudjelovati u ovom velikom projektu pročitajte na poveznici
Za sve dodatne informacije javiti se e-mailom na adresu pula70.3@ironman.com  (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti