IO Sportske zajednice grada Poreča utvrdio prijedlog financijskog plana, a priprema se i krizni plan

Lokalno
04.02.2009 00:00
D. Požarić
HOĆE LI KLUBOVI UĆI U ŽATIKU? - nova porečka sportska dvorana
HOĆE LI KLUBOVI UĆI U ŽATIKU? - nova porečka sportska dvorana
POREČ - Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Poreča na svojoj je prvoj sjednici nakon izborne skupštine, održane pod predsjedanjem Milana Markežića u SRC-u »Veli Jože«, utvrdio prijedlog financijskog plana za tekuću godinu koji će se uputiti Skupštini na razmatranje i usvajanje. Prijedlog financijskog plana iznosi 8,6 milijuna kuna i za 2,2 milijuna je manji od prošlogodišnjeg. No, na prijedlog Vladimira Zovića sačinit će se i rezervni takozvani krizni financijski plan koji će biti 10-15 posto manji od aktualnog prijedloga s obzirom na recesiju u gospodarstvu, koja bi se mogla reflektirati na gradski proračun, a time i financijski plan Sportske zajednice. S tom mogućnošću će se na vrijeme upoznati sve klubove, korisnike sredstava financijskog plana, no zauzet je stav da eventualna smanjenja ne bi smjela zahvatiti sredstva namijenjena redovnoj djelatnosti klubova, za plaće trenera i prijevoz klubova.
Razlog smanjenja aktualnog prijedloga financijskog plana za tekuću godinu u odnosu na prošlogodišnji leži u činjenici da je upravo 2,2 milijuna kuna manje u odnosu na lanjsku godinu predviđeno za aktivnosti Sportske zajednice u ovogodišnjem proračunu Grada Poreča. No to ne znači da je u gradskom proračunu ove godine predviđeno manje sredstava za sport. Kako je pojasnio Markežić, odlukom Gradskog vijeća sredstva namijenjena ulaganju u sportske objekte ove godine nisu dodijeljena Sportskoj zajednici, već njima zasad raspolaže nadležni Odjel za društvene djelatnosti. Tako je u gradskom proračunu »zadržano« ukupno 11.150.000 kuna od kojih je 8.450.000 kuna namijenjeno otplati kredita za izgradnju dvorane Žatika, 1,7 milijuna kuna za zamjenu travnjaka i uređenje svlačionica na stadionu »Veli Jože«, 700 tisuća za izgradnju golf pucališta u Zelenoj laguni te još 300 tisuća kuna za ostala ulaganja u sportsku infrastrukturu. Otplata kredita za izgradnju dvorane realizirat će se putem poduzeća Parentium, a hoće li se dio sredstava za ostale investicije ipak dodijeliti Sportskoj zajednici ili će ih realizirati izravno Odjel za društvene djelatnosti, gradska vlast će odlučiti tijekom godine. Jedna od mogućih opcija za ulaganje u sportske objekte i upravljanje njima, kako je rekao Edo Kos, predstavnik Gradskog poglavarstva u Izvršnom odboru, je i aktiviranje već formiranog gradskog poduzeća Poreč sport.
Nova gradska sportska dvorana Žatika također je bila predmet rasprave na sjednici s obzirom na to da je po završetku 21. Svjetskog prvenstva za rukometaše njena daljnja sudbina neizvjesna. Naime, još uvijek je nepoznat način upravljanja i daljnjeg korištenja dvorane, tako da ni gradski klubovi ne znaju hoće li uopće moći, pod kojim uvjetima i u kakvom rasporedu koristiti dvoranu za svoje aktivnosti.
K. KLARIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti