Investicije u gradu - da se ne zaboravi!

Lokalno
11.10.2004 00:00
Izvor: ep/dp
D. Požarić
1
1
[slika1]Polako ali sigurno dolaze hladniji dani. Ljudi se više zadržavaju u svojim toplim domovima nego na ulici i u šetnjama. Dobro je što se ni ljeti, a kamo li u ove prohladne dane Obalom Ante Šonje ne kreće mnogo ljudi.

Svima je vama sigurno poznata ova zgrada sa slike koja krasi mnoge "kartuline" grada Poreča koje se vjerojatno nalaze u mnogim domovima diljem svijeta. U ovoj priči koja slijedi svakako je pozitivno to što se fotografi nisu sjetili uslikati zgradu iz blizine. Da su to učinili vjerojatno bi slike podsjećale na Dvigrad poslije napada kuge ili na Nezakcij nakon Rimskog pohoda. Zgrada je doslovce zapuštena i prepuštena sudbini i zubu vremena. Slomljena su stakla na uskim prozorima, popadale su daske podesta balkona, u podnožju se zgrade nailazi na "kakice" onih "kulturnih" vlasnika pasa. Te "kakice" su posebna priča koju ćemo ostaviti za naredne izvještaje.

[slika2]Zgrada o kojoj govorimo u ovoj priči postala je i utočište mnogih golubova a najgore od svega je opasnost koja prijeti (na sreću malobrojnim) šetačima. Jedno od "škura" na zgradi toliko se nagnulo nad Obalom da je pitanje vremena i "pogodnih" vjetrova kada će ono odletjeti nekome na glavu.

Ovim člankom upozoravamo investitore, u ovom slučaju grad Poreč, da pripaze i na "sitnice" na koje skrećemo pažnju, a sve to u dobroj namjeri da se ne dogodi nešto loše.

[slika3]Na toj istoj obali još uvijek leže komadi kamenih blokova koje je još prošle zime more izbacilo na obalu.

Za pretpostaviti je da će se u ukupnim investicijama koje se spremaju ove zime naći nešto novaca i za spominjani dio porečke infrastrukture na zadovoljstvo svih građana i posjetitelja grada.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti