Intercars 2015: 124 bolida na obroncima Učke

Sport
16.07.2015 09:21
D. Požarić
1
1
Drugo izdanje utrke Inter cars Učka 2015., iz kalendara Formula driver opravdalo je sva očekivanja natjecatelja, sponzora, organizatora i publike.
Prekrasan sunčani dan, veliki broj prijavljenih natjecatelja i popratni program privukli su veliki broj zaljubljenika u miris oktana prošle nedjelje na legendarnu brdsku stazu na Učki. Od samog jutra posjetitelji su oboružani ruksacima, hladnim pićem i kremama za sunce prolazili poznatu rutu na relaciji Veprinac – Učka u potrazi za što boljom pozicijom s koje će gledati ovu atraktivnu utrku. Službeni trening i tri utrke odvijali su se na stazi duljine 3.000 metara sa osam šikana, a prošlo ju je ukupno 124 vozača.
U službenom dijelu natjecanja Auto i karting lige Zapad slavio je Kristijan Krajcar (Peugeot 106) u Klasi 1, Toni Malinarich (VW Polo Gti) bio je najuspješniji u Klasi 2, Alen Peruč (VW Polo) u Klasi 3, Bojan Krota (Peugeot 106) u Klasi 4, Marino Milokanović (Ford Fiesta ST) u Klasi 5, Vjekoslav Čičko (Fiat 500) u Klasi 6 te Edi Kuharić (Zastava Yugo) u Klasi 7.
Osim službenog natjecanja, mnogobrojni vozači predstavili su svoje vozačke sposobnosti i u revijalnoj utrci pod nazivom Nagrada Auro domus.
U Klasi 1 slavio je Damir Surina (Peugeot 106), u Klasi 2 Toni Malinarich (VW Polo Gti), Giacomo Oriolio (Peugeot 106) bio je najbolji u Klasi 3, Davide Gorghetto (Peugeot 106) u Klasi 4, Antonio Marcon (Fiat Uno) u Klasi 5, Dragan Gajič (Opel Corsa) u Klasi 6. Najbolje vrijeme Klase 7 imao je Sancho (Alfa Romeo Giulia), Christian Da Ros (Kawasaki Prototipo) slavio je u Klasi 8, Dada (Peugeot 106) u Klasi 9 te Lisa Maggian (Fiat 600) u Klasi 10.
- Da smo ponovili prošlogodišnji rezultat bili bismo jako zadovoljni, ali ovogodišnja utrka za trećinu je bila bolja u svakom segmentu, od prijavljenih natjecatelja, preko publike koja nas je podržala u velikom broju, sponzora koji su nam ukazali povjerenje do velikog interesa medija. Izuzetno smo zadovoljni kako nam je manifestacija prošla, pogotovo što je veliki uspjeh u današnje vrijeme okupiti toliki broj automobilista. Sve je prošlo u savršenom redu, što nas posebno veseli, a ovo natjecanje pokazalo se kao puni pogodak, kako u sportskome tako i u turističkom edijelu. Htio bih ovim putem zahvaliti svim sponzorima i volonterima koji su svojim radom i donacijama omogućili da se utrka održi, istaknuo je Igor Puž ispred organizatora.
Podsjetimo, oktanski događaj u Veprincu započeo je u subotu tehničkim pregledom i verifikacijama natjecatelja, a svoj je vrhunac doživio u nedjelju kada je osim atraktivnih vožnji, gledateljima ponudio sadržajan dan u Veprincu, okončan podjelom pehara i sponzorskih darova u večernjim satima.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti