Inicijativa Grada: Zapušteni objekti po porečkim naseljima pretvaraju se u vrtiće

Lokalno
16.12.2020 16:35
Foto: Gradnja vrtića u Žbandaju
Foto: Gradnja vrtića u Žbandaju
U porečkom naselju Žbandaj u tijeku je izgradnja novog vrtića i jaslica za ukupno 64 djece što je već treći novi vrtić u tri godine na području Poreča.
I u ovom slučaju, Grad Poreč odlučio je iskoristiti postojeći objekt – nekadašnji pogon u središtu naselja, koji je godinama bio zapušten. Preuređenjem i proširenjem će se objekt prenamijeniti u vrtić s brojnim sadržajima.
- Ovo je samo nastavak naše prakse da postojeće objekte, od kojih su neku u dobrom, a neki u derutnom stanju, ponovno vratimo u javnu funkciju. Osim što tako čuvamo i valoriziramo zdanja koja bi u suprotnom bila zaboravljena ili zapuštena, istovremeno u sve mjesne odbore donosimo jednu novu, dodanu vrijednost, napominje porečki gradonačelnik Loris Peršurić i podsjeća da su kroz protekle četiri godine riješena problematika i nekih zgrada u privatnom vlasništvu, koje su uklonjene, poput bivšeg zapuštenog skladišta Vindije pokraj Picala, nikad dovršenog hotela, poznatijeg kao Servo Mihalj blizu Malog Maja, ili starog, napuštenog i devastiranog hotela u Červar Portu.
Slična je situacija bila i s nekadašnjom školom u naselju Dračevac koja je EU sredstvima obnovljena i prenamijenjena u dječji vrtić i jaslice ili nekadašnja područna škola u Velom Maju koja je prenamijenjena u jaslice.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti