Infobip predstavio novi proizvod razvijen s lokalnim partnerima za globalno tržište

Gospodarstvo
01.09.2023 11:22
kb
Infobip s partnerima predstavio multifaktorsku autentifikaciju
Infobip s partnerima predstavio multifaktorsku autentifikaciju
Autor: Infobip
Infobip, globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma i vodeća IT kompanija u regiji, u novouređenom je Quantumu u Vodnjanu predstavila multifaktorsku autentifikaciju - novi proizvod koji zbog naprednih značajki i visoke razine sigurnosti ima globalni potencijal, stoji u priopćenju za medije te tvrtke.
Proizvod je rezultat kombinacije postojećih znanja i tehnologija unutar Infobipa, ali obogaćen novim značajkama i funkcionalnostima koji su povećali kvalitetu korisničkog iskustva i razinu sigurnosti. Razvijen u suradnji s partnerima Send d.o.o. i Poduzetnički akcelerator Split d.o.o., ovaj proizvod predstavlja značajno poboljšanje dosadašnjih modela autentifikacije pristupa osjetljivim IT sustavima primarno putem pametnog telefona.
- Infobipova multifaktorska autentifikacija rješenje je koje podiže standard sigurnosti na višu razinu. Jednostavna lozinka više nije dovoljna kako bi se osigurala prava sigurnost naših računa. Naše rješenje korisnicima omogućuje autentifikaciju kroz tri smjera – putem mobilne mreže, biometrijom i verifikacijom sadržaja, rekao je Damir Prusac, potpredsjednik Infobipa za inženjerstvo.
Autentifikacija putem mobilne mreže, zbog korištenja podatkovne mreže operatora za verifikaciju broja telefona i nepostojanja PIN-a, minimizira mogućnost digitalnog napada i osigurava visoku razinu zaštite komunikacije. Biometrijska autentifikacija prepoznaje lice u čak 36 točaka na temelju čega preciznije rade izračun vektora i brže uspoređuju razlike lica pri tome verificirajući sadržaj skeniranih slika i dokumenata.
Ovo je inovativno rješenje razvijeno za IT sustave unutar područja Sigurnost u sklopu strategije pametne specijalizacije (S3). Projekt je sufinanciran sa 14.996.148,91 kn kod Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 47.865.681,60 kn. 

O Infobipu

Infobip je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, s preko 15 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava oko 3500 ljudi te posluje na šest kontinenata kroz više od 70 ureda. Razlog ovolikom uspjehu su Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte koje mogu doprijeti do gotovo 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja. Time je omogućena besprijekorna mobilna komunikacija poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima - na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze. Kompanija surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama. Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi pri čemu surađuje s najvećim svjetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama te s globalno poznatim brendovima poput Virgin Megastore, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugima.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti