Infobip obnovio kulturno-povijesnu zgradu Quantum u Vodnjanu

Gospodarstvo Istra
06.07.2023 11:01
kb
Autor: Infobip
IT kompanija Infobip je predstavila Quantum, preuređenu kulturno-povijesnu zgradu u središtu Vodnjana. Quantum, koji datira iz 19. stoljeća i nekada je bio stara tvornica svile, obnovljen je zahvaljujući investiciji Infobipa započetoj 2020. godine.
Nova namjena ove prepoznatljive zgrade ima edukativnu svrhu, a Infobip je tako potvrdio svoju predanost ulaganju u lokalnu zajednicu.
- Infobip je globalna cloud komunikacijska platforma koja uvijek ističe važnost ulaganja u lokalnu zajednicu. Quantum je dobio novo ruho i bit će korišten za organiziranje radionica i edukacija za naše zaposlenike. Također, planiramo prostor u zgradi staviti na raspolaganje našim partnerima, renomiranim tvrtkama i nevladinim udrugama, kako bismo dodatno promovirali Infobip, Vodnjan i Hrvatsku kao centar inovacije, izjavio je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.
Održivost je jedan od ključnih prioriteta Infobipove poslovne strategije, koja uključuje usvajanje najviših etičkih standarda poslovnog ponašanja i ulaganje u zajednice. Nedavno je predstavljeno i treće Izvješće o održivom poslovanju koje potvrđuje posvećenost Infobipa tim vrijednostima. Tijekom 2022. godine, Infobip je uložio 570 tisuća eura u zajednice putem donatorskih programa i programa donacija zaposlenika.
Infobip također stavlja veliki naglasak na dobrobit, rast i razvoj svojih zaposlenika. U protekloj godini, više od 1.300 zaposlenika prošlo je kroz različite edukacijske programe, uključujući Onboarding akademiju, timske programe učenja i peer učenje. Također, pokrenut je program terenskog volontiranja zaposlenika pod nazivom BipUp Teams, koji im omogućuje aktivno sudjelovanje u pozitivnim promjenama u njihovim zajednicama.
- S obzirom na to da smo IT tvrtka, naši su proizvodi softverski i nemaju direktnog negativnog utjecaja na okoliš. Ipak, svjesni smo da je za naš svakodnevni posao i za naše data centre potrebna električna energija. Pobrinuli smo se da su naši uredi izgrađeni prema najvišim standardima održivosti, a na kampusu u Vodnjanu smo postavili i solarne panele preko kojih se već opskrbljujemo električnom energijom. Redovito mjerimo i pratimo naš ugljični otisak te razvijamo strategiju za smanjenje potrošnje električne energije iz neobnovljivih izvora, dodao je Kutić.
Cjelokupno Izvješće Infobipa o održivom poslovanju za 2022. godinu moguće je preuzeti ovdje .

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti