Infobip donirao više od 600 tisuća kuna pulskoj bolnici: Odjeli bogatiji za dva respiratora

Zdravlje
16.12.2020 12:54
Foto: OB Pula
Foto: OB Pula
Vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, vodnjanski Infobip je pulskoj bolnici donirao preko 600 tisuća kuna čime su pribavljena četiri medicinska aparata za dijagnostičku obradu i terapijsku skrb.
Pulska bolnica je tako dobila jedan respirator za odrasle i pomoćni respirator za pedijatriju. Dva aparata su u dolasku, a to su mobilni ultrazvuk i monitor za praćenje vitalnih funkcija kod djece.
– Donacijom Infobipa u ukupnom iznosu od 601.952,62 kuna, Služba za Internu medicinu i Odjel pedijatrije Opće bolnice Pula bogatiji su za vrijednu opremu. Doniranim sredstvima nabavljen je respirator za odrasle u vrijednosti od 226.508,24 kuna te više uređaja za Odjel pedijatrije ukupne vrijednosti 378.444,38 kuna, stoji na službenim stranicama Opće bolnice u Puli .
Navedenom donacijom nabavljen je mobilni ultrazvučni aparat s pet ultrazvučnih sondi kojima se radi UZV mozga kod novorođenčadi i dojenčadi, UZV kukova kod dojenčadi, UZV abdomena i bubrega, UZV srca. Aparat je od značaja za navedene dijagnostičke pretrage hospitaliziranih pacijenata kao i u polikliničkom radu.
–Donacijom respiratora Infobip nam je omogućio da naše bolesnike koji su respiratorno insuficijentni, bilo to zbog Covid-19 infekcije ili zbog drugog razloga, liječimo na najbolji mogući način prema svjetskim i hrvatskim smjernicama i s najboljom opremom”, poručio je. Ivica Fedel, zamjenik ravnateljice Opće bolnice Pula.
– Ova godina izuzetno je teška za sve, ali pogotovo medicinsko osoblje koje u posljednjih nekoliko mjeseci radi krajnjim naporima. Oni su pravi heroji borbe protiv koronavirusa. Drago nam je vidjeti da su donirani uređaji unaprijedili pojedine segmente u pružanju medicinske skrbi u Općoj bolnici Pula, ali da će biti od velike koristi i nakon što cijeli ovaj period s koronavirusom jednom prođe“, izjavio je Roberto Kutić, operativni direktor Infobipa. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti