Info punkt o prometnoj kulturi i sigurnosti na cestama

Lokalno
28.07.2015 14:54
D. Požarić
1
1
Danas je na ulazu u autokamp Zelena laguna u organizaciji prometnog redarstva i policijske postaje organiziran već uobičajeni info punkt, čiji je cilj bio upoznati turiste koji  trenutno borave u našem gradu o sigurnosti u prometu i prometnoj kulturi.
Voditelj odjeljka prometnog redarstva Grada Poreča Dorjano Arman naglasio je kako se kroz komunikaciju s turistima i pozivanjem na poštivanje prometne kulture povećava sigurnost i uređenost grada, te se izbjegavaju kazne zbog kršenja propisa iz zakona o sigurnosti prometa na cestama. U tu je svrhu Grad u suradnji s Uslugom Poreč, Zdravim gradom, Policijskom postajom i Društvom invalida tiskao dvojezične letke kojima se Porečane i njihove goste poziva na poštivanje pravila prometne kulture, s dodatnim informacijama o znakovima i visinama kazni za određene prekršaje.
Zainteresirane turiste su, uz voditelja odjeljka prometnog redarstva, o sigurnosti i bontonu u prometu upoznali i djelatnici PP Poreč Miler Terzić i Jurica Matošević, te njihovi kolege iz Austrije - Stefan Buzanich, Marijana Kaldrmdzic i Patrizia Spadini iz Italije. Uz dijeljenje višejezičnih informativnih letaka o sigurnosti na hrvatskim cestama i razgovor, djelatnici policije proveli su i anketu kako bi od turista doznali koliko su upoznati s prometnim pravilima te osjećaju li sigurno tijekom svog boravka u Republici Hrvatskoj.
Kako bi se što većem broju turista olakšao boravak u našem gradu, dogovoreno je održavanje još nekoliko info – punktova kroz sezonu na najfrekventnijim turističkim lokacijama.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti