Igračice i igrači novoosnovanog STK Jadran nastupili u Puli

Sport
16.10.2015 09:41
D. Požarić
1
1
Prošle je nedjelje u Puli održan prvi turnir Stolnoteniskog saveza Istarske županije za najmlađe kadetkinje i najmlađe kadete, kadetkinje i kadete. Za Lea Šajinu, Marka Vasileva, Matea Radinovića i Tina Tristana Derviščuševića bio je to prvi nastup na turniru, a igrali su za novoosnovani kluba STK „Jadran“ iz Poreča.
U kategoriji najmlađih kadeta nastupili su Leo Šajina, Marko Vasilev i Mateo Šušljik, a za najmlađe kadetkinje Dora Popec.
U kategoriji kadeta nastupili su Manuel Rafaelić, Tin Tristan Derviščaušević, Mateo Radinović i Jan Grujević.
Mateo Šušljik je grupu prošao bez poraza. U četvrtfinalu je pobijedio Novakova iz umaškog Maestrala, a u polufinalu klupskog kolegu Lea Šajinu. U finalu je bio bolji od Maxa Krtalića iz STK Pula i time osvojio prvi otvoreni turnir IŽ.
Veliko iznenađenje turnira bio je Leo Šajina koji je na svom prvom nastupu na turniru sa mladim igračem novigradskog kluba R. D. Holikom podijelio 3. mjesto. Dobar početak pokazao je i Marko Vasilev kojemu je nedostajalo malo sreće da prođe u četvrtfinale.
Sve bolja stolnotenisačica Dora Popec u polufinalu je savladala Luciju Lisicu iz ŽSTK Pula sa 3:0 a u finalu je također uvjerljivim rezultatom 3:0 pobijedila Nikolinu Despić istoga kluba te time osvojila prvi otvoreni turnir IŽ.
Kadeti Manuel Rafaelić, Tin Tristan Derviščaušević i Jan Grujević zaustavljeni su u četvrtfinalu, što je odličan rezultat s obzirom na njihovo početničko iskustvo. Mateo Radinović nije uspio proći grupu.
Slijedećeg vikenda stolnotenisače očekuje još jedan nastup u Puli, u kategoriji mlađih kadetkinja i kadeta te klinaca i klinceza. (M.Š./dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti