Iduće srijede u Poreču počinje festival posvećen moru - aMORE

Lokalno
15.05.2018 16:00
D. Požarić
1
1
aMORE - festival moru u Poreč i ove godine donosi pregršt događanja i to od 23. svibnja do 3. kolovoza.  Otkrivanje podvodnog svijeta za velike i male, kino na pučini, ekološke akcije, izložbe i radionice razveselit će sve zaljubljenike u veliko plavetnilo, a nadaju se organizatori, skrenuti i pozornost na sveopći značaj morskih ekosustava, kao i uzroke njihove degradacije.
Prvi je događaj zakazan za 23. svibnja u 20 sati , kada će se u kinu prikazati američki dokumentarac „Soničko more“. Odmah nakon toga, u 21 sat, slijedi službeno otvaranje festivala uz audiovizualni performans Robertine Šebjanič pod nazivom „Aquatocene/The Subaquatic Quest for Serenity“. Poslije toga, do 3. kolovoza, slijedi cijeli niz događanja, koja su uvijek besplatna, a mogu se detaljno pogledati na Facebook profilu aMORE-a.
Partneri festivala su Grad Poreč, Pučko otvoreno učilište Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, Istarska županija – Upravni odjel za turizam, Istarska kulturna agencija, Turistička zajednica Grada Poreča, WWF Adria, Terra HUB, Institut Ruđer Bošković, Udruga Prizma, Erasmus +, Gradska knjižnica Poreč, Zeus Faber Diving Centre, LAGUR Istarski švoj i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića.
Donatori i sponzori su  Istarska županija - Upravni odjel za kulturu, Plava Laguna, Turistička zajednica Tar-Vabriga, Aquarium Pula, Vina Ritoša, Bura i Lapidarium. Medijski partner projekta je portal Parentium.com. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti