IDS predstavio program i listu za gradsko vijeće Poreča, Peršurić i Štifanić u utrci za novi mandat

Lokalno
03.05.2021 13:41
Članovi IDS-ove liste za gradsko vijeće Poreča
Članovi IDS-ove liste za gradsko vijeće Poreča
Kandidat za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić, ujedno i nositelj IDS-ove liste za gradsko vijeće, danas je predstavio članove liste i 10 točaka programa za iduće četiri godine. Naglasio je kako članovi liste imaju volju, želju i ljubav za svoj grad koji će nastaviti svom snagom naprijed.
- U protekle četiri godine u Poreču su realizirani generacijski projekti na koje sam, prije svega kao Porečan, a onda i kao gradonačelnik, izuzetno ponosan. Izgradili smo novu osnovnu školu Finida i novu osnovnu školu u Žbandaju, tri nova vrtića s jaslicama u Žbandaju, Dračevcu i Velom Maju. Uredili smo i vratili građane na rivu, nastavili s dovođenjem kanalizacije u sva porečka naselja, kao i s izgradnjom pročistača, a aktivno smo radili i na obnovi prometnica – dovršili smo porečku zaobilaznicu u punom profilu, obnovili neke od najfrekventnijih prometnica i pokrenuli projektiranje međuzaobilaznice koja će spojiti Gornje Špadiće s Osnovnom školom Finida i Facinkom. Tijekom četiri godine, do pojave epidemije koronavirusa, broj novih, cjelogodišnjih radnih mjesta stalno je rastao, a zahvaljujući jednom od najkvalitetnijih socijalnih programa u Hrvatskoj i brizi o svim generacijama Poreč je dvije godine za redom proglašen gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj. Svoj rad temeljit ću, kao i do sad, na suradnji s građanima, otvorenosti i dostupnosti, te 10 glavnih točaka, rekao je među ostalim Peršurić.
Kandidat za zamjenika gradonačelnika je dosadašnji Peršurićev zamjenik Elio Štifanić , doktor znanosti iz znanstvenog polja ekonomije, a nedavno je stekao je i titulu sveučilišnog specijalista financijskog prava trgovačkih društava te je kao dogradonačelnik bio aktivan na području javne nabave, revizije i prijave projekata.
Na listi za gradsko vijeće se uz Peršurića kao nositelja nalaze Adriano Jakus , Nensi Beato Baturić , Zoran Rabar , Eugen Stanissa , Michela Bravar Kovačić , Dejvid Lakošeljac , Azra Brođanac , Andrea Crevato , Gordana Šušlljik , Karla Žužić , Roland Kosinožić , Toni Diklić , Marina Pacenti i Luka Simonetti .
Radi se, po Peršurićevim riječima, o mladim ljudima koji su puni ideja i uključeni u svakodnevni život grada u različitim sferama. "Među nama ima osoba koje se bave poljoprivredom, turizmom, ugostiteljstvom, obrazovanjem, oni su poduzetnici i obrtnici. Svatko će kroz svoju perspektivu pomoći da postanemo još kvalitetniji grad za život, grad koji brine o svim svojim generacijama, grad koji je lider. To su partneri od povjerenja u realiziranju i dovršavanju kapitalnih projekata za naš grad i sve Porečane", rekao je  Peršurić i naglasio kako su vodili računa o jednakoj zastupljenosti svih područja grada, gradskih i prigradskih naselja; zastupljenost žena je na razini 40%, a vodila se briga i o kontinuitetu te novim licima.
Peršurić je naveo i 10 točaka, na kojima će temeljiti svoj rad u idućem mandatu, dobije li povjerenje građana. To su:
  • Proširenje Doma za starije i nemoćne
  • Uređenje područja Peškere – donošenje Urbanističkog plana uređenja za to područje u suradnji s građanima
  • Dovođenje kanalizacije u sva naselja i dovršenje izgradnje pročistača
  • Pokretanje usluge brige o starijima u njihovom domu i dnevnog boravka po mjesnim odborima te nastavak sufinanciranja dopunskog zdravstvenog osiguranja porečkim umirovljenicima
  • Nastavak uređenja starogradske jezgre te obnove Marafora i Eufrazijeve bazilike
  • Projektiranje treće nove osnovne škole u Novoj Vasi i obnova Gornjeg vrtića te stalno ulaganje u socijalne i zdravstvene programe
  • Ulaganje u prometnu infrastrukturu i obnovu lokalnih cesta
  • Dovođenje mreže brzog interneta (optike) u sva kućanstva na Poreštini
  • Dovršetak izgradnje nogometnog kampusa
  • Nastavak uređenja gospodarskih zona, uz privlačenje investicija i otvaranje cjelogodišnjih radnih mjesta
- To je osnova budućeg razvoja i perspektiva koju možemo ostvariti u našem gradu. Imam tim, konkretan program i snagu nastaviti s projektima koji će rezultirati još većim napretkom i jednakim razvojem svih mjesnih odbora. Vjerujem da skupa to možemo ostvariti, jednako kao što vjerujem da se rad, trud i poštenje uvijek isplate. Poreč će se nastaviti sigurno razvijati, biti kvalitetno mjesto za život i uvijek ćemo misliti o svakom svom stanovniku. Pozivam Vas da izađete na lokalne izbore i podržite listu IDS-a na kojoj sam nositelj i mene kao kandidata za gradonačelnika, a ja ću i dalje nastaviti raditi za sve vas istim tempom – svom snagom naprijed, a tutta forza Parenzo!, poručio je Peršurić. (dm)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti