IDS-ova vijećnica predstavila inicijativu za zabranu nudizma na Punta Bussoli

Lokalno
14.09.2015 07:40
D. Požarić
Getoizirati nudizam u Poreču? (ilustracija: eideard.com)
Getoizirati nudizam u Poreču? (ilustracija: eideard.com)
Na 21. sjednici dogodila se situacija kakvoj u više godina praćenja rada Gradskog vijeća Grada Poreča, moram priznati, nisam prisustvovao, a to je otvoreni pokušaj zabrane nudizma na području Punta Bussole kojeg je u formi inicijative građana iznijela IDS-ova vijećnica Manuela Janko. (Neslužbeno sam doznao kako se ne radi o službenom stavu IDS-a već o autonomnoj inicijativi njihove vijećnice.)
Kako bih izbjegao mogućnost loše interpretacije, prvo iznosim transkript onoga što je vijećnica izrekla za govornicom, dok audiozapis možete preslušati na poveznici niže.
Janko: "Ljetos u više navrata, obitelji sa djecom koja koriste plažu Punta Bussola u Starom Červaru zamolili su da se na toj plaži zabrani nudizam. Moja je inicijativa da plažu označimo tako da veći dio plaže bude prilagođen obiteljima, a manji dio ipak bude prilagođen FKK kupačima, i mislim da bi tako zadovoljili potrebe jednih i drugih i riješili problem plaže jer je navodno sada... veliki dio plaže koriste i nudisti i obitelji i...mislim da nije prigodno da mala djeca roditelja koji nisu nudisti gledaju te stvari, a mislim da i nudizam ima pravo kao turistička...smijeh...žamor u vijećnici."
[dok1]
Nitko se nije javio za raspravu.

Protiv "gledanja tih stvari"

Vijećnica Janko je, dakle, iznijela inicijativu "obitelji sa djecom" da nudizam na Punta Bussoli kod Starog Červara bude ni više ni manje nego - zabranjen. Nekoliko sekundi kasnije izrekla je (valjda svoju) "blažu" varijantu u vidu getoizacije nudista na manjem dijelu plaže, dok bi veći bio namijenjen "obiteljima s djecom". (Jer, nudisti valjda nemaju obitelj, pa ni djecu?)
U slučaju Punta Bussole radi se o jedinoj "divljoj" plaži na području Poreča, na kojoj se osim "tekstilaca" oduvijek kupaju i nudisti, za koje nije predviđena posebna javna plaža. Postoje, istina, nudistički kampovi, ali to nisu javne plaže na kakvima se prikladno pokazati gol, što nudisti vrlo dobro znaju, pa se zato i kupaju na Punta Bussoli i još ponegdje (namjerno neću napisati gdje, da ih dušebrižnici ne bi otjerali svojim "inicijativama" te im skupa sa svojom dječicom ne bi došli "gledati te stvari").
Tako smo sa najviše političke govornice umjesto konkretnog i produktivnog prijedloga vladajuće stranke za uređenje prve javne nudističke plaže u Poreču, od koje bi građani i turizam imali koristi, dobili prijedlog getoizacije skupine (golih) kupača u turističkoj regiji koja je po nudizmu i naturizmu desetljećima bila svjetska perjanica. I sve to u jeku rasprava o razvoju turizma u Poreču, gradu sa pet zvjezdica, u kojem je privilegija živjeti. Ako imaš dobar štumig za "inicijative".
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti