IDS na parlamentarne izbore izlazi samostalno, pridružuje mu se PGS

Istra
17.09.2015 06:53
D. Požarić
1
1
1
Istarski demokratski sabor na izbore izlazi samostalno, a pridružit će mu se Primorsko-goranski savez s kojim će potpisati sporazum o predizbornoj suradnji, odlučeno je na sinoćnjoj sjednici Savjeta IDS-a u Pazinu koji je zajedničku odluku donio nakon razmatranja svih opcija, kaže se u priopćenju te stranke.
Predsjednik IDS-a Boris Miletić nakon sjednice izrazio je zadovoljstvo atmosferom na Savjetu.
-IDS je još jednom potvrdio svoje jedinstvo i dosljednost u borbi za interese Istre. Uzeli smo u obzir sve relevantne činjenice i siguran sam da smo donijeli odluku koja je u najboljem interesu naših građana. Moramo biti dosljedni i ustrajati na zaštiti Istre i njezinih interesa, a ovo je, sasvim sigurno, najbolji put za to, istaknuo je Miletić.
Naglasio je kako su IDS i PGS predvodnici regionalizma u Hrvatskoj te da od samog osnutka dosljedno zagovaraju decentralizaciju, odnosno model uprave i gospodarskog razvoja koji je najučinkovitiji i daleko najbliži građanima.
Miletić je dodao da savez IDS-a i PGS-a daje dodatnu snagu svima koji podržavaju prijeko potrebnu decentralizaciju zemlje te ujedno povećava izglede za pobjedu na parlamentarnim izborima nad desnim blokom.
- I IDS i PGS su stranke kojima je istinski stalo do njihovih regija i jedina su prava garancija da će se glas naših lokalnih sredina zaista čuti u Zagrebu, zaključio je Miletić.
Na pitanje novinara znači li to da IDS definitivno neće ući u koaliciju s SDP-om i HNS-om, Miletić je kazao kako je teško očekivati da će SDP u sljedećem razdoblju ipak ponuditi odgovore na pitanja vezana uz decentralizaciju te predložiti program rada, kad to već nije učinio do sad.
- Naši su uvjeti otpočetka jasni. Bilo bi s naše strane krajnje neodgovorno ulaziti u aranžmane pune nepoznanica. Bez jasnog dogovora oko decentralizacije zemlje i potpisane garancije da će interesi Istre biti zaštićeni mi ne možemo ući u savez ni sa kim.
Na sjednici je također naglašeno kako su nadolazeći parlamentarni izbori od velike važnosti za Istru i Primorje te da samo snažne regionalne stranke mogu biti garancija da će se glas tih regija čuti u Saboru. (dp)
2

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti