IDS: Damjanac kadrovira Županijom umjesto da se bavi Općinom Fažana

Istra
15.01.2013 13:40
D. Požarić
1
1
Predsjednik Općinske podružnice IDS-a Fažana Ivan Geršić se na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo na nepravilnosti u radu Ade Damjanac, načelnice Općine Fažana. Kako je naglasio, načelnica Damjanac ponovo prihvaća i obavlja druge funkcije za svoju stranku, a ne za mještane Fažane.
- Već dulje vrijeme Ada Damjanac stavlja stranačke dužnosti ispred načelničkih, što je s obzirom na katastrofalno stanje koje vlada u Fažani i na sveopće nezadovoljstvo građana nedopustivo i neprihvatljivo, smatra Geršić.
Naime, Damjanac prima plaću načelnice, a u isto vrijeme, u radno vrijeme Općine ide Istrom i u svojstvu stranačke povjerenice SDP-a održava press konferencije, sastančari, dogovara smjene čelnih ljudi državnih službi, što je, kako ističe Ivan Geršić, kap koja je prelila čašu.
- Vjerovali smo načelnici kada se kandidirala u Sabor da će njena saborska funkcija pomoći Općini Fažana, vjerovali smo načelnici kada je govorila da će ona Općinu koštati 0 kuna, vjerovali smo i bili prevareni jer nas je koštala 10.000 kuna, poručio je predsjednik Općinske podružnice IDS-a Fežana.
Također, načelnica je obećavala da će njena saborska funkcija pomoći oko legalizacije igrališta u Valbandonu, oko dobivanja državnog zemljišta za poslovnu zonu te oko dobivanja zemljišta za POS-ove stanove.
- I tu nas je prevarila, jer legalizacije nogometnog igrališta nema, nedavno je općinska komisija u čijem radu sudjeluje i IDS prvi puta bila na razgovoru u AUDIU gdje su rekli da je potrebno utvrditi je li igralište građevina. Od zemljišta za poslovnu zonu nema ništa, kaže Geršić te nadodaje da nije ni dogovorena lokacija na kojoj bi se POS stanovi trebali graditi, a nema je ni u prostornom planu.
- Njeno neodgovorno ponašanje prema građanima najbolje vide i osjete stanovnici dijela starogradske jezgre koji već više od dva mjeseca žive u blatu i preskaču prepreke ne bi li došli do svojih domova. Radovi su gotovo 2 mjeseca stajali, a nitko se iz Općine nije udostojio informirati stanovnike o razlozima zastoja i predviđenoj dinamici radova, nego su upućivali na izvođača radova, nastavlja Geršić.
Osvrnuo se i na nedavno svjedočenje Vitomira Černjula, voditelja labinske ispostave Ureda državne uprave u Istarskoj županiji objavljenom u Glasu Istre. Njega je načelnica nagovarala da preuzme funkciju v.d. predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji od Mladena Tomljanovića. Černjul to nije prihvatio jer „nije želio sudjelovati u šporkim igrama“.
Kako je Černjul izjavio u medijima, Ada Damjanac je došla k njemu u Labin i pokušala ga nagovoriti da zabije nož u leđa tadašnjom v.d. predstojnika Mladenu Tomljanoviću.
- Ada Damjanac uz podršku premijera Milanovića smjenjuje i pokušava kadrovirati kako u svojoj stranci, tako i Istrom, primjenjujući metode političkih pritisaka, a zaboravlja na to da je načelnica Općine Fažana i da je njeno radno mjesto u Općini Fažana, poručio je Geršić koji smatra nedopustivim i nemoralnim da načelnica Općine uz pomoć samog vrha stranke kadrovira i vrši pritisak na djelatnike državne uprave, državnog tijela koje vrši kontrolu nad provedbom zakona i rješava upravne postupke s lokalnom samoupravom.
Ivan Geršić kazao je i kako su upozoravali da je u načelnica sukobu interesa onda kada je primala saborsku plaću i istovremeno si isplaćivala naknadu za rad u Općini.
- Bivša SDP-ova ministrica Holy je mailom pokušala utjecati na kadroviranje i pod pritiskom javnosti i stranke dala je ostavku zbog takvog neprihvatljivog i nemoralnog ponašanja. Postupci Ade Damjanac višestruko nadmašuju “grijeh“ Mirele Holy te stoga pozivamo njene stranačke kolege ali i svekoliku hrvatsku javnost da u slučaju Ade Damjanac primjene isti metar kao i u slučaju Mirele Holy, zaključak je Ivana Geršića.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti