Idealni uvjeti za treće kolo AXA kupa i MTB Kids kupa Istre u Kanegri

Sport
14.07.2015 10:51
D. Požarić
1
1
Sunčana subota sa laganim morskim povjetarcem bila je idealna za održavanje trećeg kola AXA Kupa i MTB Kids kupa Istre u turističkom naselju Kanegra. Na startu dviju odvojenih utrka na dvije različite staze pojavilo se sedamdesetak vozača. Najmanjima koji se bore za pobjedu u MTB Kids kupu bila je priređena kraća staza oko starta, kako bi ih njihovi navijači cijelo vrijeme mogli pratiti i bodriti, dok je za odrasle pripremljena malo zahtjevnija staza dužine oko 4 km koja ih je više kamenom nego zemljanom podlogom vodila uz more, kroz samo turističko naselje na vrh borove šumice, da bi se brzim spustom između dva kamenoloma vratili na morsku razinu.
Vozači su na iscrpljujućoj stazi proveli sat vremena, što je bio dobar trening za sve koji će iduće nedjelje nastupiti na državnom prvenstvu u Karlovcu.
Najbrži u ukupnom poretku bio je Jurica Galić (BK Montes) ispred Klaudija Medice (BBK Grožnjan) i Igora Šuflaja (BBK Grožnjan).
U kategorijama najmlađih biciklista bilo je tridesetak djece, iz kola u kolo sve ozbiljnijih sudionika utrka, što je potvrda da je odluka organizatora o pokretanju MTB Kids kupa bila jako dobra.
Viktor Zaninić bio je najbrži u kategoriji U7, Nina Čotar u U7W, Luka Privrat i Schantal Radešić bili su pobjednici kod kategorije U9. U kategoriji U11 pobjeda je otišla u Trst Consolatiju Pagliariju i Sari Gregorio dok je Emma Fornažar bila najbrža u kategoriji U15W. Kod kategorija muških U13, U14 i U15 pobjedu su odnijeli Dante Rosanda, Ivan Margetić i Noel Pilat.
Sljedeće kolo AXA Kupa i MTB Kids kupa je na rasporedu već ove subote u Marićima blizu Kanfanara. (BBK Grožnjan/dp)
Preuzimanja:
  • [dok1]
  • [dok2]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti