I službeno otvoren obnovljeni vrtić Radost 2

Grad Poreč Lokalno
11.09.2023 15:26
D. Požarić
Djeca u obnovljenoj zgradi DV Poreč 2
Djeca u obnovljenoj zgradi DV Poreč 2
Uz prigodnu svečanost danas su u Dječjem vrtiću Radost 2 obilježeni početak nove pedagoške godine i završetak obnove zgrade u kojoj je vrtić smješten.
Sjedište vrtića poznatog još i kao Gornji vrtić u samom je središtu Poreča, u povijesnoj zgradi koja datira iz 1910. godine i u kojoj se još od 1980. godine provode aktivnosti predškolskog odgoja. U više od stotinu godina uvijek je imala društvenu namjenu, prvo kao zdravstveno -socijalna ustanova, a zadnjih četrdesetak godina kao ustanova za predškolski odgoj. Zato bilo je bilo potrebno obnoviti zgradu na način da ostane netaknut njezin povijesni izgled, a da istovremeno korisnicima pruži sve mogućnosti moderne energetski obnovljene zgrade.
O fazama obnove već smo u nekoliko navrata pisali, pa se nećemo ponavljati. Podatke možete pronaći ovdje ili na web stranici Grada Poreča .
Gradonačelnik Loris Peršurić naglasio je u prigodnom govoru da su očuvanje i obnova ovakvih spomenika ne samo naša obaveza, već i dužnost, dok je ravnateljica vrtića Radost Tereza Banić zahvalila svima uključenima u ovaj projekt, posebno naglasivši Valamar Rivieru i Talijanski dječji vrtiću Paperino, koji su za vrijeme radova u Gornjem vrtiću ustupili na korištenje svoje prostore.
-I sada sve što je napravljeno ima smisao, jer su u vrtić ušla naša djeca. Obnovom su prošireni i kapaciteti te sada ovaj vrtić ima sedam skupina, šest vrtićkih i jednu jasličku, koje broje ukupno 125 djece, rekla je ravnateljica Banić.
Svečanost su djeca uveličala pjesmicama, dok je okupljene pozdravio i Mladen Ilijević, voditelj Službe za energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije u FZOEU.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti