I ove godine u Sv. Lovreču uprizorenja "Živih jaslica"

Lokalno
25.11.2012 09:08
D. Požarić
Prošlogodišnje uprizorenje "Živih jaslica" (arhiva parentium.com)
Prošlogodišnje uprizorenje "Živih jaslica" (arhiva parentium.com)
Mještani Sv. Lovreča, volonteri okupljeni oko KUD Matka Laginje već se mjesec dana pripremaju za spektakularno uprizorenje "živih jaslica" koje su prošle godine privukle oko 10.000 posjetitelja. Planiraju tri uprizorenja i to 23. i 26. prosinca 2012. te 6. siječnja 2013. godine.
Prema spoznajama organizatora, sutlovrečke su "Žive jaslice" površinom najveće u Hrvatskoj. Srednjevjekovni se gradić na nekoliko sati pretvara u povijesni Betlehem sa Tri kralja s Istoka na ponosnim konjima koji jašu do štalice s malim Isusom, klanjaju mu se i daruju ga. U preuređenim dvorištima prikazuju se rad i rezultati rada starih zanatlija poput kamenoklesara, tesara, obućara, pisara, trgovca, dok domaćice posjetitelje mame svojim svježe ispečenim kruhom i kolačima. Upravo je, kažu nam, dovršena prava stara krušna peć koja će proizvoditi kruh za posjetitelje. Tu su i domaće životinje u improviziranim torovima kojima se najviše oduševljavaju djeca, zatim razne kolibe, pastiri.
Manifestaciju će upotpuniti i topli napici i hrana, bogat božićni sajam i tradicionalna izložba fotografija u galeriji. Nastupit će razni izvođači glazbe, a ulaz je za posjetitelje besplatan.
Uprizorenja će se održati 23.12. i 26.12. 2012. te 06.01.2013. u vremenu od 17 do 20 sati.
Informacije u manifestaciji dostupne su na web stranici www.zive-jaslice.com , a kako je to izgledalo prošle godine možete pročitati u našem članku  sa fotogalerijom.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti