I-Archeo.S: POUP-ov projektni tim na radnom sastanku u Italiji

Kultura
15.05.2018 15:48
D. Požarić
Foto: POUP
Foto: POUP
Projektni tim Pučkog otvorenog učilišta Poreč, partnera na EU projektu I-Archeo.S, bio je na prošlotjednom radnom sastanku u talijanskoj regiji Abruzzo. Susret svih hrvatskih i talijanskih partnera (gradovi Crikvenica i Pazin, POU Poreč, nositelja projekta Teatro Pubblico Pugliese, Marche Teatra i domaćina regije Abruzzo protekao je u znaku razmjene iskustava i znanja, sa posebnim naglaskom na uključivanju dionika iz javnog i privatnog sektora u projekt I-Archeo.S.
Nakon sastanka projektnih partnera, u Pescari su održani dvodnevni sastanci s dionicima (tzv. Awareness Raising Lab) koji će se projektu pridružiti kroz turističko-kulturni klaster regije Abruzzo, dok je u L'Aquili na konferenciji za medije projekt predstavljen javnosti.
Tom je prilikom Lino Manosperta, na čelu apulijskog Teatra, nositelja projekta, istaknuo da klaster kao autonomno tijelo treba biti u mogućnosti provoditi rezultate projekta u periodu od pet godina, dok će se putem tematskih itinerara uključeni teritoriji osnažiti kroz svoje specifičnosti.
Posjetiteljima projektnih teritorija tako će se ponuditi autentično iskustvo. Tematski itinerari, s naglaskom na manje gradove, podsjetio je Manosperta, bit će prezentirani kroz niz završnih događaja, a turistički će ih operatori zatim moći uvrstiti u svoju ponudu.
U porečkom timu bili su ravnateljica POUP-a Snježana Radetić, voditelj projekta David Belas, asistentica na projektu, vanjska suradnica Suzana Rupenović te Anita Pilat, referentica za EU i ostale projekte.
Pred Pučkim otvorenim učilištem je i Awareness Raising Lab, odnosno radionica za dionike, koja će se u Poreču održati 31. svibnja i 1. lipnja.
Svi su zainteresirani još uvijek pozvani uključiti se u projekt. Javni poziv može se pronaći na ovoj poveznici .
I-ARCHEO.S. - INTEGRATED SYSTEM OF THE NATURAL AND CULTURAL HERITAGE AND CULTURAL ACTIVITIES, projekt je financiran u okviru Europskog programa za prekograničnu suradnju 2014-2020 Interreg V-A Italija-Hrvatska.
Ukupna mu je vrijednost 1.176.243,00 €, od čega je 999.806,55 € financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pučko otvoreno učilište Poreč kao projektni partner PP4 sudjeluje u ukupnom iznosu od 150.675,00 EUR. Glavni cilj projekta je izgraditi integrirani sustav usluga za valorizaciju prirodne i kulturne baštine te održivi gospodarski razvoj. Traje 18 mjeseci, od 1.1.2018. do 30.6.2019.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti