Hrvatska ženska U19 odbojkaška reprezentacija osvojila MEVZa turnir

Sport
10.07.2023 08:45
kb
Hrvatska ženska U19 odbojkaška reprezentacija
Hrvatska ženska U19 odbojkaška reprezentacija
Hrvatska ženska U19 reprezentacija dominirala je Srednjeeuropskim MEVZA turnirom u Mariboru za juniorsko godište, osvojivši prvo mjesto. Od 7. do 9. srpnja naše reprezentativke ostvarile su pet pobjeda protiv selekcija Slovenije, Češke, Slovačke, Mađarske i Austrije. Osim uspjeha ekipe, Mara Štiglić istaknuta je kao najbolja igračica turnira.
Turnir je odlično poslužio kao priprema za nadolazeće događaje poput nastupa na EYOF-u krajem mjeseca te Svjetskog prvenstva, koje će se održati u kolovozu u Osijeku.
Izbornik juniorske U19 reprezentacije Saša Ivanišević izrazio je zadovoljstvo. - Jako sam zadovoljan osvojenim prvim mjestom. Za neke je to možda bilo neočekivano, ali za mene iskreno nije. Znam kakvu generaciju imamo, znam kako radimo... Djevojke su to sjajno odradile i okrunile prvim mjestom. To nam je još jači vjetar u leđa za nastavak rada, istaknuo je.
Prije nastupa na EYOF-u, juniorsku U19 reprezentaciju očekuju još tri prijateljska trening-susreta kako bi simulirali natjecanje na Svjetskom prvenstvu. Izbornik Ivanišević ističe naporan rad na treninzima te snažnu konkurenciju unutar ekipe koja potiče svaku igračicu na dodatni rad.
- Jako sam sretna što smo uspjeli ostvariti sve pobjede te nakraju izboriti prvo mjesto. Sljedeća dva tjedna ćemo iskoristiti da ispravimo greške te se što bolje pripremimo za nadolazeća dva prvenstva koja su mnogo snažnija, EYOF i Svjetsko prvenstvo u Osijeku, izjavila je reprezentativka Tia Kovčo.
Muška selekcija također je sudjelovala na MEVZA turniru u Mariboru, ali su došli u daleko najmlađem sastavu, s U17 reprezentacijom pojačanom tek s tri juniora. Unatoč tome, iskustvo koje su stekli bilo je vrijedno za ovu perspektivnu generaciju.
Srednji bloker reprezentacije, Gabrijel Šunjo, izabran je u Dream Team muške konkurencije na MEVZA turniru, dodatno naglašavajući uspjehe hrvatskih reprezentativaca.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti