Hrvatska u znaku dobrih djela! Kreće Tjedan filantropije

Hrvatska i svijet
21.09.2023 08:44
D. Požarić
Kad ste posljednji put učinili nešto dobro? Kad ste zadnji put nekoga naučili kako činiti dobra djela? Čini se da smo sve manje posvećeni jedni drugima, no, usprkos brzini života kakvog živimo, ponekad treba usporiti i podsjetiti se na važnost dobročinstva. Pogodili ste – kreće Tjedan filantropije ili, srdačnije rečeno, Tjedan dobročinstva.
Stigao je dio godine u kojem se događa puno stvari koje će nas potaknuti da budemo bolji ljudi, da činimo dobra djela i da svima pokažemo kako Hrvatska ima veliko srce. Ove godine održavaju se brojne aktivnosti diljem Hrvatske – u Puli, Zagrebu, Osijeku, Zadru, Opuzenu, Daruvaru, Otočcu, ali i mjestu Vrhovine. Evo što vas sve očekuje u Puli.
U organizaciji Zaklade Ana Rukavina u 25. rujna bit će održana akcija upisa u hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Pulu 29. rujna očekuje i lov na filantropsko blago toga grada, što je prilika da se više nauči o dobročiniteljima koji su svojim djelima obogatili i oplemenili Pulu.
Prvi dan listopada, na sam Europski dan filantropije i zakladništva, održat će se i online uključivanje u međunarodnu kampanju koju u više od 30 zemalja organizira europska organizacija PHILEA - Philanthropy Association Europe. Hrvatska će se uključiti u kampanju 1. listopada on-line prikazivanjem filma “Činimo dobro otiskom srca” kojim će se objediniti sve aktivnosti Tjedna filantropije 2023. u Hrvatskoj. Film će biti prikazan na društvenim mrežama Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i portalu ZaDobro.BIT! Hrvatskog foruma zaklada.
Organizatori Tjedna filantropije 2023. i obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva u Hrvatskoj su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj. Više informacija o svim događanjima možete pronaći na stranici Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i na portalu zadobrobit.hr.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti