Hrvatska u igru parova protiv SAD-a ide sa 2:0

Sport
11.07.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Autor: M. Mijošek, Glas Istre
Malo je publike ostalo u porečkoj dvorani na Žatiki u trenucima dok se u njoj odvijala teniska maratonska drama duga 4 sata i 23 minute. Marinu Čiliću trebalo je pet setova da konačno pobijedi Mardyja Fisha, a u trenutku kad su njih dvojica napustila dvoranu sat je pokazivao iza 1 poslije ponoći.
Rezultati po setovima (4:6, 6:3, 6:7, 6:1, 8:6) teško mogu dočarati što se događalo sa Marinovom igrom, od prvog seta nedostojnog njegove kvalitete, preko drugog u kojem je popravio igru, ali istovremeno iskoristio vrlo malo od čak deset break prilika.
Kroz trinaestu igru trećeg seta Fish se prošetao bez posebnog napora, jer je Čilić izgledao izgubljeno, nakon čega je, potpuno neočekivano, doslovno razbio koncepciju Fishu u četvrtom, najkraćem setu. Naposlijetku, peti set je bio bod za bod, bez breakova, ali uz mnogo neiskorištenih šansi.
Uz vrlo lošu statistiku igre, naročito onu prvoga servisa, Čilić je ipak potegao na kraju petog seta i osvojio drugi bod za Hrvatsku.
Kao važan faktor svoje pobjede Čilić je naveo podršku publike nakon trećeg seta, koja mu je vratila snagu da meč okrene u svoju korist.
U današnji meč parova Amerikanci ulaze kao favoriti, naročito ako izbornik Prpić odluči odmoriti Karlovića i zamijeniti ga Rokom Karanušićem. Prpić je to najavio izjavom da mu je cilj osvojiti tri meča singlova i da ne bi volio riskirati jednog single igrača poput tako dobrog para kakvi su Bob i Mike Bryan. Je li to samo taktička izjava ili realnost, znat ćemo danas u 15:30 kad u porečkoj dvorani na Žatiki započne igra parova.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti