Hrvatska pošta više neće male pakete iz Kine dostavljati u vaše sandučiće

Hrvatska i svijet
08.02.2021 16:00
D. Požarić
Pixabay
Pixabay
Od ovog tjedna pošiljke koje se šalju kao obična pisma, a ne stanu u korisnikov kućni kovčežić (sandučić, kaslić) ili za njih nije plaćena dostava na adresu primatelja, Hrvatska pošta više neće niti pokušati dostavljati u poštanski sandučić. Njihova će se isporuka obavljati u poštanskom uredu, poručili su danas iz Hrvatske pošte, a prenosi Bug .
Ovaj tip pošiljke najčešće su artikli koji se naručuju u internetskim trgovinama, a većina ih pristiže iz Kine. Riječ je samo o pošiljkama za koje pošiljatelj ne plaća isporuku/dostavu na ruke korisnika, odnosno većinom je tu riječ o malim paketima , koji iz Kine stižu poput običnog pisma, te za koje je dostava naznačena kao besplatna.

Morate u Poštu po svoj paket

Takve pakete poštari više neće donositi do sandučića primatelja, već će umjesto njih ubacivati tek obavijesti o prispijeću. Na obavijesti će biti posebno naznačeno da je riječ o ovoj vrsti pošiljke, a na njoj će biti naveden i točan način i mjesto isporuke pošiljke.
Iako je za većinu malih paketa plaćena usluga obične pismovne pošiljke, dimenzijama i oblikom to su pošiljke često veće od otvora na kovčežićima, pa ih poštari više neće tamo pokušati dostaviti "kako bi sadržaj ostao neoštećen", pojašnjavaju iz Hrvatske pošte . Iznimno, ovakve će se pošiljke dostavljati u kućne poštanske sandučiće "samo ako njihove dimenzije dopuštaju da bez oštećenja mogu proći kroz otvor na kovčežiću".
Naručite li iz Kine ubuduće kakvu sitnicu, a ona dođe u paketu većem od standardnog pisma – ne preostaje vam ništa drugo nego pričekati obavijest o prispijeću te se dan nakon toga uputiti u najbliži poštanski ured.

Pošiljke iz Kine mogu putovati mjesecima

Pošiljke iz Kine zbog uvjeta izazvanih pandemijom i dalje se prevoze usporeno , a vreće s pošiljkama naručenim još prošle godine i dalje pristižu u Novi sortirni centar u Velikoj Gorici. U međunarodnim transferima pošiljke često stoje tjednima, pa čak i mjesecima. Upravo su ovih dana prispjele velike količine pošiljaka iz Kine, koje su poslane u zadnjih nekoliko mjeseci, te će uskoro biti otpremljene primateljima – dodali su uz Hrvatske pošte.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti