Hrvatska među top 10 svjetskih nekonvencionalnih obiteljskih destinacija

Hrvatska i svijet
30.05.2018 16:52
kb
Rovinj (Ilustracija: Pixabay)
Rovinj (Ilustracija: Pixabay)
Hrvatska kao turistička destinacija i dalje privlači američke putnike koji traže luksuzna i detaljno isplanirana putovanja, kažu rezultati analize u segmentu obiteljskih putovanja koja se temelje na trenutačnim i predviđenim rezervacijama. Proveo ju je Virtuoso koji je Hrvatsku svrstao među top 10 zemalja svijeta u kategoriji nekonvencionalnih obiteljskih destinacija koje nude autentične doživljaje.
-Rezultati analize Virtuosa nas posebice vesele jer ukazuju na odličnu poziciju Hrvatske na velikom američkom tržištu. Važno je da smo na tržištu SAD-a prepoznati kao turistička destinacija raznovrsne ponude koja sadrži kvalitetu, bogatstvo i originalnost. Hrvatska je do sada u Europi prepoznata kao destinacija pogodna za obiteljska putovanja, a da to doista i jesmo izvan europskih okvira potvrđuje izvješće Virtuosa, jednog od naših ključnih partnera na američkom tržištu s kojim ostvarujemo odličnu suradnju", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić , dodavši kako je posljednje TOMAS ljetno istraživanje pokazalo da se američki turisti nalaze na vrhu turističke potrošnje u Hrvatskoj koji na dnevnoj razini iznosi gotovo 160 eura.
Poseban osvrt u izvještaju Virtuosa odnosi se na analizu mladih putnika - tzv. generation Z, koji čine više od četvrtine američke populacije s procijenjenom kupovnom moći od 43 milijarde dolara. Riječ je o generacijama koje imaju snažan utjecaj na odluke o obiteljskim putovanjima te onima  koje traže aktivna iskustva, neobične destinacije i doživljaje koje mogu dijeliti putem društvenih mreža. Analiza je fokusirana i na ključne motive putovanja, posebice u segmentu luksuznih obiteljskih putovanja u kojima se Virtuoso sa svojom mrežom suradnika diljem svijeta, specijalizirao. Tako se kao glavni motivi putovanja u ovoj godini ističu obiteljska putovanja, ekskluzivna putovanja - vile, jahte, ali i luksuzni morski i riječni kruzing, aktivni te avanturistički izleti, eno-gastro i kulturni turizam, odmori u resortima, edukacijska putovanja te putovanja motivirana specifičnim povodima poput medenog mjeseca ili proslava različitih obljetnica.
Pozitivne trendove potvrđuje i nedavno objavljen Virtuoso Luxe Report 2018, godišnje istraživanje koje donosi ključne trendove i uvide u industriju luksuznih putovanja. U tom istraživanju Hrvatska je uvrštena među top 10 destinacija u tri kategorije, s napretkom na ljestvici u odnosu na rezultate istraživanja za 2017. godinu. Naša je zemlja zauzela 2. mjesto u kategoriji najpopularnije emerging, tj. rastuće destinacije, dok je u kategoriji najpopularnije destinacije za tzv. millenials putnike zauzela 6. mjesto, odnosno 8. mjesto u kategoriji najpopularnije internacionalne destinacije.
Dodajmo, kako je tijekom prošle godine s tržišta SAD-a ostvareno 476.000 dolazaka (+35 posto) i 1,3 milijuna noćenja (+34 posto), dok je u dosadašnjem dijelu 2018. godine ostvareno 116.000 dolazaka (+25 posto) i 293.000 noćenja (+16 posto). (kb)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti