Hrvatska među najtraženijim inozemnim destinacijama na tržištu Rusije

Hrvatska i svijet
20.05.2021 13:54
1
1
Hrvatska turistička zajednica na tržištu Rusije organizirala je virtualnu poslovnu radionicu namijenjenu turističkim agentima i turoperatorima na kojoj je sudjelovalo više od 200 sudionika.
Osim hrvatskih turističkih subjekata i partnera s tržišta Rusije, na radionici su također sudjelovali agenti i turoperatori iz Ukrajine te Bjelorusije.
– Hrvatska je visoko na ljestvici liste prioritetnih destinacija ruskog turističkog sektora. Na radionici su bili prisutni svi vodeći ruski organizatori putovanja koji već godinama rade s hrvatskim destinacijama, kao i niz novih partnera kojima Hrvatska tek počinje biti interesantna. Gotovo ista situacija je i sa ukrajinskim tržištem s kojeg ove godine očekujemo ozbiljan rast u odnosu na prošlu godinu. Broj dolazaka ruskih i ukrajinskih gostiju u Hrvatsku već je sada značajno veći nego prošle godine u istom razdoblju, a očekivanja su da će tijekom ljetne sezone te brojke intenzivno rasti, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice u Rusiji Rajko Ružička, dodavši kako će Predstavništvo u Moskvi u lipnju organizirati dodatne regionalne prezentacije za agencije.
Podsjetimo, Hrvatska je od 1. travnja počela izdavati turističke vize za posjetitelje iz Rusije, a prihvatila je i potvrde o cijepljenju ruskim cjepivom.
Danas se održava i Croatian Virtual Get2Gether prezentacija namijenjena ruskom, ukrajinskom i bjeloruskom tržištu, odnosno predstavnicima turoperatora i turističkih agencija s navedenih tržišta.
Direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička tom će prilikom, između ostalog, predstaviti i nacionalnu oznaku Safe Stay in Croatia, sigurnosne protokole koji se provode za siguran boravak u Hrvatskoj te najaviti provođenje kampanje „Trust me, I've been there“ na ruskom tržištu.
Dodajmo kako je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Rusije ostvareno više od 24 tisuće noćenja što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 22 posto. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti