Hotel Pical u Poreču predstavlja cjelogodišnji i održivi turizam koji doprinosi lokalnoj zajednici

Gospodarstvo Lokalno
23.03.2024 08:22
D. Požarić
Valamar je u gradskoj vijećnici Grada Poreča organizirao predstavljanje investicije Pical
Valamar je u gradskoj vijećnici Grada Poreča organizirao predstavljanje investicije Pical
Valamar je u gradskoj vijećnici Grada Poreča organizirao predstavljanje investicije Pical, najvećeg pojedinačnog ulaganja u turizam u Hrvatskoj vrijednog 139 milijuna eura, koje će, kako je rečeno, osigurati cjelogodišnji turizam najviše kvalitete, sadržaje otvorene široj javnosti. Donijet će 600 novih radnih mjesta i značajno doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovnika Grada Poreča. 
Završetak radova predviđen je za kraj sljedeće godine, a pretprodaja, zapošljavanje i edukacija djelatnika započet će već ove. Hotel Pical nudit će oko 600 stalnih radnih mjesta visoke vrijednosti s ciljem zapošljavanja lokalnih djelatnika s prebivalištem u gradu Poreču, čime će se pozitivno utjecati na lokalnu ekonomiju. Procjena je da će, kroz poreze i davanja vezana uz hotel Pical, Valamar godišnje u proračune uplaćivati oko 19 milijuna eura, od čega oko 4 milijuna eura svake godine u gradski proračun.
-Izgradnja hotela Pical imat će pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju i društvo. Procjenjujemo da će iz poslovanja hotel Pical uplaćivati oko 4 milijuna eura svake godine u proračun Grada Poreča. Takva značajna financijska sredstva mogu pomoći Gradu riješiti neke od važnih potreba građana, poput poboljšanja uvjeta rada u školama, vrtićima ili sportskim klubovima. Valamar Riviera i Grad Poreč već dugi niz godina surađuju na projektima poboljšanja kvalitete života naših sugrađana i siguran sam da će uređenje zone Pical biti primjer dobre prakse održivog razvoja turizma, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.

Sadržaji otvoreni široj javnosti i suradnja sa Sportskom zajednicom Grada Poreča

Hotel Pical imat će pet zvjezdica i bit će otvoren tijekom cijele godine, uz obilje raznovrsnih sadržaja za različite oblike odmora što će povećati kvalitetu porečkog turizma i života lokalnog stanovništva. Plaža Pical, svi sportski i zabavni sadržaji, unutarnji bazen, šetnice i ostali rekreacijski sadržaji bit će otvoreni široj javnosti, odnosno moći će ih koristiti gosti, posjetitelji i lokalno stanovništvo. Valamar je također potvrdio nastavak suradnje sa Sportskom zajednicom Grada Poreča za cjelogodišnje korištenje 25-metarskog unutarnjeg bazena, kao i vanjskog bazena u hotelu Pical kao doprinos kvaliteti treninga djece, sportaša i promociji sporta u lokalnoj zajednici.
-Pozdravljamo nastavak ove investicije koja će pomoći da Poreč ostvari cjelogodišnji turizam. Vjerujem da će i kongresni centar budućeg Picala pridonijeti ugošćivanju raznih kongresa tijekom cijele godine, jer se već sada etabliramo i u sferi sajmova, kao i brojnih sportskih natjecanja, čime je popunjenost naše dvorane Žatika gotovo cjelogodišnja. Poreč će prvi put dobiti i veliki unutarnji sportski bazen koji će biti otvoren cijele godine, što predstavlja posebnu vrijednost za porečke sportaše i rekreativce, građane. Dodatno, cijela će zona biti okružena rekreacijskom stazom te brojnim šetnicama i javnim sadržajima, otvorena i dostupna za sve Porečane i sve naše goste, kao jedna od omiljenih rekreativnih zona u našem gradu, izjavio je Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča.

Produljenje sezone i pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju

Zona Pical postat će najatraktivnija turistička zona u Hrvatskoj koja će imati i jedan od najboljih kongresnih centara s multifunkcionalnom dvoranom kapaciteta do 1.200 sudionika te najveću igraonicu za djecu u Istri „Maro World“. U Picalu se očekuje cjelogodišnji boravak od 1.500 do 2.000 gostiju dnevno i to onih s visokom platežnom moći, čime se pozitivno utječe i na potrošnju izvan hotela, koja je procijenjena na razini od oko 15 milijuna eura godišnje.
Valamar je u 2023. godini proširio suradnju s Gradom upravo u zoni Pical izgradnjom vrtića, što je osiguralo dodatna mjesta za djecu porečkih obitelji. Već dugi niz godina Valamar na Picalu podržava rad Društva „Naša djeca“ u organizaciji Dječjeg ljetnog kampa, gdje djeca iz Poreča i okolice provode ljeto u igri i učenju novih vještina. Izgradnjom hotela Pical omogućit će se dodatno uređenje plaža te javne turističke infrastrukture koja će povećati kvalitetu boravka gostiju i biti na raspolaganju građanima grada Poreča, rečeno je na predstavljanju projekta u Velikoj vijećnici.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti