Hoditi i zdravi biti - zdrave aktivnosti za cijelu obitelj 14. travnja

Sport
02.04.2018 12:24
D. Požarić
Zajednička vježba na Jedru prošle godine
Zajednička vježba na Jedru prošle godine
Poreč, Pula, Labin, Pazin, Rovinj i Buzet ove godine organiziraju petu po redu pješačku manifestaciju „Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando“. Svi građani i gosti pozvani su da se 14. travnja s početkom u 10 sati pridruže ovom jedinstvenom načinu promocije tjelesne aktivnosti i zdravog načina života. Osim promotivnih i edukativnih materijala na temu zdravog načina života, organizatori će osigurati i zdrave obroke, vježbanje na otvorenom i druge korisne sadržaje.
-Osim dobrobiti za vlastito zdravlje, sudjelujući u pješačenju i druženju uz veselo ozračje i svima ostalima šaljemo pozitivne poruke o preuzimanju odgovornosti za vlastito zdravlje, kažu u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, organizatoru ove manifestacije, uz poziv svima da se pridruže.
Poreč je prošle godine uveo i hodanje osnovnoškolaca, a ove su godine tu ideju prihvatili i drugi. U sklopu manifestacije, 12. travnja, bit će održana i javno-zdravstvena konferencija „Zajedno s Vama do zdravlja“ kojoj je ove godine domaćin Grad Rovinj.
U Poreču će u manifestaciju tradicionalno biti uključene sve dobne skupine građana. Okupljanje će biti kod Općinskog suda od 9.20 do 10 sati. Slijede razgibavanje i start u 10.20 sati. Na Jedru će u 10.30 biti organizirana zajednička vježba, a onda je cilj vježba kod hotela Galijot. Potom se nastavlja dalje do Ski lifta u Zelenoj laguni, s time da će hodači možda napraviti i krug oko hotela Parentium i natrag. U podne je planiran obrok uz odmor.
Povratak prema zgradi suda u Poreču počet će u 12.45 sati, pri čemu će starije i one s manje snage voziti kombi i vlakić.
Planirano je da u dječjem hodanju u Poreču sudjeluje oko 800 učenika nižih razreda osnovnih škola i odraslih pratitelja. Djeca prvih i drugih razreda hodat će do Jedra, odnosno do livade ispod hotela Mediteran. Tu će vježbati, sudjelovati u sportskim igrama i marendati. Oni stariji će nakon zajedničke vježbe na Jedru hodati do hotela Galijot u Plavoj Laguni, gdje će također vježbati, igrati sportske igre i marendati. Potom će se vratiti do zgrade suda. [/sivac] [sivac]Planirano je da u dječjem hodanju u Poreču sudjeluje oko 800 učenika nižih razreda osnovnih škola i odraslih pratitelja. Djeca prvih i drugih razreda hodat će do Jedra, odnosno do livade ispod hotela Mediteran. Tu će vježbati, sudjelovati u sportskim igrama i marendati. Oni stariji će nakon zajedničke vježbe na Jedru hodati do hotela Galijot u Plavoj Laguni, gdje će također vježbati, igrati sportske igre i marendati. Potom će se vratiti do zgrade suda.
Kako je to prošle godine izgledalo u Poreču pogledajte ovdje . Video je ovdje . (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti