HNS: izviješće za javnost

Istra
05.05.2004 00:00
Izvor: HNS
D. Požarić
Interesni odbor mladih Istarske županije je na konferenciji za tisak održanoj 04.05.2004. godine prezentirao izabrano rukovodstvo te plan rada.
Na izbornoj skupštini izabrani su:
- Željko Bubičić, predsjednik Interesnog odbora mladih HNS-a Istarske županije
- Samanta Kutić, zamjenica predsjednika
- Kristijan Dermeta, tajnik
- Alen Leverić, glasnogovornik

Poznato je da HNS ima u Skupštini istarske županije dva vijećnika. U dogovoru sa njima započela je akcija gdje se pozivaju svi građani da se sa svojim idejama, problemima te konkretnim prijedlozima koji bi se iznosili na Županijskoj Skupštini, obrate na broj 091/250-8327, fax: 052/463038, te na mail istarska@hns.hr . Istotako će na taj način građani biti upućeni u teme koje će se obrađivati na Skupštini istarske županije. Time će se omogućiti da građani naše županije mogu utjecati na njezin razvitak, a ne samo pasivno promatrati.

Predsjednik Interesog odbora mladih Željko Bubičić istaknuo je u prezentaciji programa da će se prvenstveno osloniti na predsjednike podružnica, te ih u potpunosti poticati i podržavati u njihovom radu. Smatra da su to mladi, kvalitetni ljudi koji nisu opterećeni prošlošću te time predstavljaju novu generaciju hrvatskih političara, političara za Europu.

Interesni odbor mladih HNS-a će se zalagati za poticanje rješavanja problema nezaposlenosti i stambenih probleme kroz izborne programe HNS-a. Na konferenciji je istaknuto da iako se Pula prezentira kao «Studentski grad», ipak postoje probemi koji muče studente (studentski restorani, zabava, opremljenost biblioteka). Mladi HNS-a će tražiti sastanak sa predstavnicima studenata i ostalih političkih stranaka te nakon toga pokrenuti zajedničku akciju da se ta situacija poboljša.

Mladi HNS-a pokrenuli su inicijativu osnivanja odbora unutar Interesnog odbora mladih koji bi se bavili konkretnim problemima mladih ljudi, te se upućuje poziv svim mladima (ne moraju biti članovi stranke), a i onima koji se tako osjećaju da se uključe u rad.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti