HDZ-ova anketa: U vodstvu koalicija IDS-HNS

Istra
09.03.2013 08:34
B.Ž.
1
1
Nakon istraživanja IDS-a o preferencijama istarskih birača uoči predstojećih lokalnih izbora, rezultate svoje ankete - provedene telefonskim putem na uzorku od 400 ispitanika - Glasu Istre je dostavio i istarski HDZ.
Pitanje koje su HDZ-ovci postavili potencijalnim biračima glasilo je: "Da su danas izbori za Skupštinu Istarske županije za koju listu biste glasali?", a rezultati pokazuju da bi najviše glasova dobila koalicijska lista IDS-a i HNS-a s osvojenih 31,1 posto glasova.
Druga snaga je koalicija SDP-HSU-SDSS-Damir Kajin koja bi, da su sutra izbori, dobili 14,3 posto glasova, dok bi Laburisti zauzeli treće mjesto s visokih deset posto glasova.
Birači su HDZ-ovce smjestili na četvrto mjesto s dobivenih 9,8 posto glasova, dok se Ladonja našla na posljednjem mjestu s 7,3 posto glasova.
Za razliku od IDS-ove ankete, HDZ-ovci u svoje istraživanje nisu uvrstili Zelenu stranku kao ni broj neodlučnih birača, pa je nemoguće bilo analizirati rejting stranaka u dva provedena istraživanja.
Tijekom telefonskog anketiranja, koje su proveli stranački volonteri, vodila se briga kako bi zastupljenost odgovarala prosjeku dobne strukture stanovništva u Istri. Od ukupno 400 ispitanika najviše ih je, njih 41,6 posto, bilo iz Pule, a ostali su s područja Poreča, Rovinja, Umaga, Buja, Novigrada, Labina, Buzeta, Pazina i Vodnjana. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti