HDZ i HSS zajedno na izbore za Županijsku skupštinu, kandidat za župana Lino Červar

Istra
02.04.2009 00:00
D. Požarić
Lino Červar
Lino Červar
PAZIN - Lino Červar bit će HDZ-ov kandidat za istarskog župana, obznanio je jučer u Pazinu na konferenciji za novinare odluku Županijskog odbora stranke njen dopredsjednik Marino Roce.
Odgovarajući na novinarsko pitanje ustvrdio je da još nisu do kraja definirani kandidati za dva zamjenika župana. Očekuje se da će idućeg tjedna biti potpisan sporazum HDZ-a i HSS-a o zajedničkoj koaliciji i nastupu sa zajedničkom listom za izbore za Skupštinu Istarske županije, kada će biti objavljeni i kandidati koji ulaze u izbornu utrku za istarskog župana i njegova dva zamjenika.
Nakon novinarskog propitkivanja Roce je otkrio da je HSS-u ponuđeno jedno mjesto na županijskoj listi. Radi se o visokom trećem mjestu pa je uvjeren da će HSS imati županijskog vijećnika u idućem skupštinskom savezu. Dogovoreno je i da će HSS podržati kandidata HDZ-a za istarskog župana, dok Županijski odbor HDZ-a Istre još uvijek nije definirao tko će biti nositelj županijske liste. Roceovo je osobno mišljenje da bi to trebao biti Červar.
- HSS je s nama na nacionalnom nivou. Mi smo srodne i bliske stranke, kaže Roce o dogovoru postignutom za nastup u Istri.
Županijski odbor HDZ-a je načelno prihvatio ponudu demokršćana o suradnji i spreman je neke njihove ljude staviti na listu, ali se o tome još treba razgovarati s HSS-om. Roce kaže da im se javio Srećko Butorac kako bi ponudio podršku HDZ-u jer su se nedavno tri demokršćanske stranke spojile u jednu.
Červar će svoj prvi istup kao kandidat za župana imati 6. travnja u Pazinu gdje će biti svečano obilježeno 19 godina djelovanja stranke u Istri.
- Červar se dokazao u sportskom životu gdje je i u najtežim situacijama, kada nije bilo vjere u njega i u rukometnu reprezentaciju, našao načina da složi ekipu i postigne dobre rezultate. Červar može i u Istri oformiti ekipu koja se može nositi s ovim teškim vremenima i napraviti iskorak u boljitku Istre, tvrdi Roce i dodaje:
- Istra nije iskoristila sve resurse i blagodati koje ima pa tako turizam i poljoprivreda nisu kvalitetno povezani. Treba razvijati prerađivačku industriju i raditi na zapošljavanju posebno mladih stručnjaka koji se nakon školovanja moraju vraćati u Istru.
S. BENIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti