HDZ: Gradit ćemo 'mostove' prema Istri

Istra
19.06.2015 08:03
D. Požarić
1
1
Euforično, s državnim i stranačkim zastavama u zraku i domoljubnim pjesmama na usnama, proslavljena je u četvrtak navečer u Spomen domu 25. godišnjica osnutka HDZ-a u Pazinu i Istarskoj županiji.
- Istra se ima čime ponositi. U ovom svetom dijelu Hrvatske nastao je pravi autentični antifašizam i narodnjaštvo. Istarski antifašizam je prvi antifašizam u Europi. Čim je nastao fašizam u Italiji, u Istri je nastao antifašizam, jer su talijanski fašisti tlačili istarskog Hrvata. I to je taj antifašizam, lišen bilo koje dimenzije i natruhe totalitarizma. Druga stvar je što su komunisti i boljševici preuzeli k sebi antifašizam i rekli - to smo mi. Ne, niste to vi - to je hrvatski narod, kazao je predsjednik Karamarko prekidan uzvicima podrške iz publike.
- Kao što sam obećao da ćemo graditi Pelješki most, isto ćemo tako graditi "mostove" prema Istri koju treba bolje povezati s ostalim dijelovima Hrvatske. Zato će ići druga cijev tunela Učka i zato će ići pruga Pula-Rijeka-Zagreb-Budimpešta, to dogovaramo. Isto tako će oni shvatit da se neće moći više igrati i licitirati s vašim domoljubljem. Oni moraju shvatiti da naše domoljublje ne isključuje i ne odbacuje. Kad dođemo na vlast razgovarat ćemo ozbiljno o procesima u Istri, najavio je Karamarko dodavši da će njihov gospodarski program nuditi priliku svim stanovnicima Hrvatske. (A.DAGOSTIN)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti