HDZ Funtane o izbornim rezultatima: Mandat više izvrstan je uspjeh

Lokalno
28.05.2009 00:00
D. Požarić
Marija Kaurloto, David Gluhić, Zvonimir Čoga i Marinko Žužić
Marija Kaurloto, David Gluhić, Zvonimir Čoga i Marinko Žužić
FUNTANA - Osvojena četiri mandata u općinskom vijeću, predsjednik Izbornog stožera ogranka HDZ-a Funtane David Gluhić na jučerašnjoj je konferenciji ocijenio izvrsnim uspjehom. HDZ je jedini povećao broj vijećnika, s tri na četiri, u odnosu na raniji saziv. U vijeće Funtane su ušli nositelj liste Zvonimir Čoga te kandidati Marija Kaurloto, Marinko Žužić i Nenad Cvitković.
- Nositelj liste, diplomirani politolog Čoga, ali i drugi njeni članovi uživaju velik ugled među mještanima pa je rezultat bio očekivan, naveo je Gluhić, priznajući da, s druge strane, HDZ-ov kandidat za načelnika nije polučio željeni uspjeh, s osvojenih gotovo dvostruko manje glasova od HDZ-ove liste za vijeće.
- Teško je sada davati bilo kakve ocjene. Jasno je da novi model direktnog izbora načelnika traži novi pristup i drukčiju pripremu kampanje, kazao je Gluhić.
Novinare je zanimalo je li nesrazmjer u osvojenim glasovima možda znak da njihov kandidat za načelnika Tomislav Barišić među Funtanjanima ne uživa jednak ugled kao članovi liste, a Gluhić je odvratio da se općinska organizacija nije najbolje snašla u novom modelu, ali je izvukla pouku za iduće izbore. Marija Kaurloto je navela da nije korektno za Barišića reći da ne uživa ugled među mještanima s obzirom na njegov veliki angažman pri osamostaljenju Funtane. Čoga smatra da dio krivnje snosi i ogranak jer u proteklom razdoblju nije iznjedrio pravog lidera.
- Više smo mi zbog dobro posložene liste dobili puno glasova, nego što je Barišić dobio malo, ocijenio je Čoga, ističući da je lista formirana demokratskom procedurom unutar stranke, od 15 kandidata, na nju je uvršteno 11 s najvećim brojem glasova.
HDZ Funtane u drugom krugu izbora načelnika podržava kandidaturu Čoge.
M. D.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti