Gužva u porečkom kazalištu: Počinje adventski program

Mozaik
07.12.2018 15:20
D. Požarić
Sara Renar nastupit će 29. 12. u foajeu Kazališta
Sara Renar nastupit će 29. 12. u foajeu Kazališta
Rekordan broj ulaznica prodan je ovaj tjedan u porečkom kazalištu, za predstavu Sve o ženama Teatra Gavran. Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg pomoćnog sjedala, a gužva bi se mogla nastaviti tijekom cijelog prosinca Advent u kazalištu donosi bogat program za sve generacije.
Najmlađi će iduće nedjelje, 16. prosinca, uživati u predstavi Kako je Potjeh tražio istinu s pjevačem Lukom Nižetićem u glavnoj ulozi (Kazalište Hotel Bulić), slijedi tradicionalni predbožićni koncert američkog gospela s James Patterson’s Gospel Group 19. prosinca, dok se za sam kraj godine sprema prava poslastica – 29. prosinca u Poreču gostuje Kazalište Planet Art s novom predstavom Ljubavna pisma Staljinu , a večer završava koncertom Sare Renar .

Sve više sadržaja i publike
– Drago nam je kad moramo dodavati stolice u gledalište jer je interes za neku kazališnu predstavu toliki, kao s Teatrom Gavran . Publici nudimo aktivnu sezonu i dobre izvedbe. Broj predstava i publike iz godine u godinu raste pa smo u prošloj sezoni imali ukupno dvadeset predstava , od čega najviše komedija, zatim dječjih predstava nedjeljom koje su prepoznate kao novo mjesto za roditelje i djecu, a zastupljene su i drama i plesna umjetnost.
Cilj je ponuditi publici uvid u sve vrste izvedbene umjetnosti, pa uskoro možemo očekivati i dječju lutkarsku predstavu. Pored toga, želimo ponuditi aktualne i kvalitetne predstave, poput Ljubavnih pisama Staljinu Kazališta Planet Art , koja je nedavno imala premijeru u Zagrebu.
Poreč se može afirmirati kao relevantno mjesto za konzumaciju kulture, dramske umjetnosti, komedije, a u perspektivi i kao mjesto stvaranja. Pokrenuta su dva dramska projekta u suradnji s Gradom Porečom i Centrom za mlade, a tijekom prosinca se odvija i Utorak u foajeu, novi program u kojem predstavljamo autore i njihove radove – govori David Belas, voditelj glazbeno-scenske djelatnosti porečkog Učilišta .

Ulaznice povoljnije u pretprodaji
Sve o ženama , predstava u režiji Mladene Gavran i izvedbi Lane Gojak, Kristine Krepele, Mirele Videk Hranjec i Katarine Arbanas, puna emocija i humora, tako je prepunim gledalištem najbolje najavila dio programa koji se održava u sklopu porečkog Adventa .
Pored predstava i koncerata Učilište u prosincu svakodnevno nudi i ostala događanja poput izložbi, kinoprojekcija i predstavljanja. Zainteresirani se pozivaju da svoje ulaznice po povoljnijim cijenama kupe u pretprodaji na blagajni kazališta, a rezervacije obave na vrijeme putem online rezervacijskog sustava Učilišta. Kompletan program dostupan je u pregledniku Učilišta i na web stranici Advent Poreč – Avvento Parenzo .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti