Gudački kvartet bečke škole u Eufrazijani

Kultura
01.08.2018 19:20
D. Požarić
1
1
Protekli koncert na programu sezone koncerata klasične glazbe obilježio je spoj instrumenata koji je u potpunosti osvježio Eufrazijanu. Neobičan, ali zanimljiv duo domaće pijanistice Tamare Jurkić Sviben i australskog trubača Paula Goodchilda još je jednom ponudio raznolikost i sadržajnost ponude Koncerata u Eufrazijani. Sezona se nastavlja u jednakom žaru s virtuoznim gudačkim kvartetom.
Ovaj petak, 3. kolovoza , kao i uvijek u 21 sat u kompleks vrijedne Eufrazijeve bazilike dolazi savršeno uigran Pacific Quartet Vienna , bečki gudački kvartet koji će obilježiti točno polovicu ovogodišnje sezone Koncerata. Pacific Quartet Vienna, osnovan 2006., izvodi koncerte diljem svijeta te je višestruko nagrađivan. Kvartet u svom sastavu i aktivnostima uspješno spaja Europu i Aziju. Naime, nedavno je svom djelovanju dodao i interkulturalne programe između dvaju navedenih kontinenata, što je rezultiralo velikim turnejama u posljednjih nekoliko godina. Program kvartet posvećuje klasičnoj i suvremenoj glazbi, i to uvijek na njemu svojstven i posebno zanimljiv način. Violistica Chin-Ting Huang, violinisti Eszter Major i Yuta Takase te violončelist Jan Ryska, koji u Poreču zamjenjuje violončelisticu u stalnom postavu sastava Sarah Weilenmann, za Eufrazijanu pripremaju program Prve i Druge bečke škole.
U Poreč Pacific Quartet Vienna dolazi zahvaljujući zagrebačkom Austrijskom kulturnom forumu, otvorenoj platformi za kulturne, obrazovne i znanstvene interese. Forum igra važnu ulogu u hrvatsko-austrijskim, odnosno jugoistočno-srednjoeuropskim vezama. Dugogodišnja uspješna suradnja s Pučkim otvorenim učilištem Poreč jamči gostovanja najkvalitetnijih sadržaja, poput ovoga koji u petak očekuje porečku publiku.
Ovogodišnja sezona Koncerata u Eufrazijani u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč donosi sveukupno dvanaest pomno odabranih koncerata klasične glazbe petkom, od srpnja do početka rujna, od 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 50 kn, a može se kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta sat vremena prije početka izvedbe. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti