Gradskoj knjižnici nedostaje prostora i djelatnika

Lokalno
11.09.2015 20:11
D. Požarić
1
1
[slika1d]
Ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović je na sinoćnjoj, 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča podnijela svoj izvještaj za proteklu godinu, ukazavši vijećnicima na knjižnički prostor koji pokriva tek 48% potreba, ali i na nedostatan broj stručnih djelatnika, kojih u odnosu na broj učlanjenih korisnika nedostaje dvoje.
Knjižnica je lani u radnom odnosu imala pet djelatnika, a jedan je bio na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa (preko HZZO-a). Za nabavu više od 2.500 svezaka knjižne i neknjižne građe namjenski je utrošeno 136.000 kuna, a taj su iznos podmirili osnivač i Ministarstvo kulture.
Tijekom ljeta obavili su reviziju knjižničke građe na što ih zakon obvezuje svakih šest godina, a popisali su više od 48 svezaka u matičnom i dječjem odjelu, spremištu te knjižničkom stacionaru Červar Porat.
Knjižnica je 2014. godine imala ukupno 2.300 aktivnih članova, što čini 18% stanovnika Poreča, a to je 15% više od standarda za narodne knjižnice.
Među aktivnosti koje su knjigu učinile dostupnijom te dodatno povezali građane i knjižnicu jest projekt "Knjiga pri ruci", otvaranje slovenske zbirke u Knjižničkom stacionaru Červar Porat, u suradnji sa Središnjom knjižnicom Srečka Viharja iz Kopra te širenje knjižničke mreže otvaranjem novog stacionara u Novoj Vasi, uz potporu osnivača i građana-volontera. A volonterstvo je preraslo u hvalevrijedan projekt – u sklopu projekta Dam-daš organizirano je 25 besplatnih radionica koje je pohodilo više od 200 suradnika.
Integralno izvješće ravnateljice Irides Zović možete pročitati/preslušati u privicima na kraju teksta, a vijećnice i vijećnici su ga jednoglasno prihvatili.
Preuzimanja:
  • [dok1]
  • [dok2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti