Gradsko vijeće: zeleno svjetlo za projekt vodovodnog ogranka Jasenovica-Fuškulin

Lokalno
07.09.2018 08:10
D. Požarić
1
1
Gradsko vijeće Grada Poreča prekjučer je održalo sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: donošenje odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt vodovodnog ogranka Jesenovica-Fuškulin. Vijećnici su odluku donijeli jednoglasno, a sjednici ih je prisustvovalo 14 (nisu došli Kristijan Žužić , Dolores Ghersinich i Dražen Prgić ). 
Sazvana je samo tjedan dana nakon prethodne, kako bi Istarski vodovod Buzet u kratkom vremenskom roku mogao spomenuti projekt kandidirati na natječaj za ostvarivanje bespovratne potpore iz Mjere 7, Tipa operacije 7.2.1. – „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020..
Melita Čohilj iz Istarskog vodovoda izvijestila je vijećnike kako projekt vrijednosti 7.844.650 kuna ili nešto više od milijun eura, da bi mogao biti prijavljen, treba suglasnost predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave (u ovome slučaju Gradskog vijeća Grada Poreča) na čijem se području projekt provodi u dvije faze, jedne na području Jasenovice, a druga Fuškulina.
Osim suglasnosti jedinice lokalne samouprave, za kandidiranje projekta potrebna je i suglasnost sa strateškim razvojnim projektima, a to su u ovome slučaju Razvojna strategija Istarske županije do 2020., Strategija gospodarskog razvoja Grada Poreča za razdoblje od 2015 do 2020. te Lokalna razvojna strategija LAG-a "Središnja Istra” 2014. - 2020. godine.
Za upravljanje i održavanje izgrađenog vodovodnog ogranka koristit će se sredstva iz proračuna Istarskog vodovoda d.o.o. Buzet, osigurana Financijskim planom u stavkama za radove održavanja koje će se provoditi prema standardima sukladno odredbama Pravilnika o održavanju sustava Istarski vodovod d.o.o. Buzet. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti