Gradsko vijeće Poreča: Oporba otišla sa sjednice, vladajući telefonom jedva skupili kvorum

Lokalno
17.08.2018 00:46
D. Požarić
Devet vijećnika, među kojima sedam IDS-ovih jedva je "navuklo" kvorum potreban da se sjednica završi u četvrtak navečer
Devet vijećnika, među kojima sedam IDS-ovih jedva je "navuklo" kvorum potreban da se sjednica završi u četvrtak navečer
Već smo navikli na to da su zbivanja u Gradskom vijeću Grada Poreča počesto više nalik cirkusu nego ozbiljnom mjestu za rješavanje ozbiljnih problema kakvih Porečankama i Porečanima ne nedostaje. Stoga nikoga neće začuditi da je i 12. sjednica u aktualnom sazivu bila svojevrsni teatar apsurda.
To je ujedno i razlog zbog kojeg ćete, poštovani čitatelji, izvješće sa sjednice čitati tek sutra.
[sivacdesno]Sastav Gradskog  vijeća Grada Poreča: 
Adriano Jakus, Zoran Zulijani, Gordana Šušljik, Eugen Stanissa, Azeglio Picco, Dejvid Lakošeljac, Zoran Rabar, Kristijan Žužić i Dean Pauletić (IDS), nezavisni Dolores Ghersinich, Maurizio Zennaro i Mirzet Hasanagić, Goran Gašparac (SDP), Slavko Fornažar (HNS), Dražen Prgić (HDZ), Mario Ritoša (ISU) i Emanuel Rudan (Živi zid).
U ovo gluho doba noći dat ćemo vam tek najvažniju informaciju, onu da će projekt „Stari Jadran” biti prodan po cijeni od 30,1 milijun kuna poduzeću J.M. d.o.o. iz Medulina, jedinom ponuditelju na ponovljenom natječaju.
Vijeće je gradonačelnika Lorisa Peršurića ovlastilo da s kupcem u roku od 15 dana sklopi i potpiše ugovor o prodaji nekretnine.
Ono što je kuriozitet ove, 13. točke dnevnog reda i cijele sjednice jest činjenica da je odluku izglasalo 9 od 17 vijećnica i vijećnika, jer ih je 8 bilo odsutno!
Ovako je izgledao sastav Vijeća nakon odlaska Gašparca i Zennara
Ovako je izgledao sastav Vijeća nakon odlaska Gašparca i Zennara
Na početak sjednice nisu došli Dražen Prgić (HDZ), Slavko Fornažar (HNS), Dolores Ghersinich (nezavisna), Dean Pauletić i Kristijan Žužić (IDS), dok se Dejvid Lakošeljac (također IDS) tijekom sjednice ispričao obavezama i otišao.
Kad je na dnevni red stigla prodaja „Starog Jadrana”, Goran Gašparac (SDP) je ponovio sve što je izrekao na nedavnoj press konferenciji koju smo prenijeli, nakon čega nije pričekao odgovor pročelnika, već je sjednicu napustio uz izjavu da on u radu vijeća više ne želi sudjelovati. Osim njega otišli su i Emanuel Rudan (Živi zid) te Maurizio Zennaro (nezavisni), nakon čega su se vladajući na brzinu prebrojali i ostali u čudu jer nisu imali kvorum. Predsjedavajući Jakus odredio je kratku pauzu, uslijedila su telefoniranja, pa se na sjednicu vratio Dejvid Lakošeljac.
Lijevo prisutni, desno odsutni. Presudio je povratak Dejvida Lakošeljca na sjednicu
Lijevo prisutni, desno odsutni. Presudio je povratak Dejvida Lakošeljca na sjednicu
Posljednje dvije točke odrađene su tako uz minimalni kvorum u sastavu Gordana Šušljik, Zoran Rabar, Adriano Jakus, Azeglio Picco, Zoran Zulijani i Eugen Stanissa (IDS) te Mario Ritoša (ISU) i Mirzet Hasanagić (nezavisni).
Kad pod još jednu relativno neproduktivnu sjednicu Vijeća podvučemo crtu, imamo situaciju u kojoj bi se IDS-u, ako uskoro ne riješi sukobe u svojim redovima, moglo dogoditi da mu nekoliko nezadovoljnika u suradnji s oporbom preuzme većinu. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti