Gradonačelnik Štifanić: 'Složili smo pravi organizacijski tim'

Lokalno
21.01.2009 00:00
D. Požarić
Edi Štifanić
Edi Štifanić
POREČ - Iza Poreča su tri dana natjecanja u preliminarnoj skupini D 21. svjetskog prvenstva za rukometaše, koja su po svim ocjenama organizacijski odrađena na vrhunskoj razini. Stoga već sada možemo zaključiti da je brojni lokalni organizacijski odbor na čelu s gradonačelnikom Edijem Štifanićem položio zadaću i nadamo se da će na istoj razini do kraja »izgurati« svoj dio zadaće provedbe SP-a.
- Razgovarao sam s predstavnicima svih reprezentacija i oni su mi odreda izrazili zadovoljstvo, kako uvjetima za boravak u našem gradu, tako i objektom koji smo im pružili za natjecanje, ali prije svega gostoljubivošću naših građana. To su oni rezultati ovog projekta koji nas prvenstveno vesele. Što se tiče samog rada organizacijskog odbora mislim da sam kao njegov predsjednik uspio za ključna mjesta dobiti najbolje ljude. Svatko od nas koji već duže vrijeme danonoćno bdijemo nad organizacijom na visokom je nivou odradio svoj dio posla i izvukao iz sebe maksimum, iako nam mnoge okolnosti tijekom proteklih mjeseci nisu bile baš naklonjene. Najbolja potvrda dobrog rada su nam i riječi predsjednika Natjecateljske komisije IHF-a Slovenca Leona Kalina koji je rekao da naš grad uvjerljivo vodi po pitanju kvalitete organizacije u dosadašnjem dijelu SP-a. Mene kao gradonačelnika to ispunjava ponosom, rekao je Štifanić.
Stigao je analizirati i sportski dio priče.
- Drago mi je da je brojna publika u našoj dvorani imala prigodu pogledati jednu odličnu utakmicu kakav je bio ogled Danske i Srbije. Isto tako, iznenađenje koje su Brazilci ostvarili pobijedivši Srbe govori da se za puno utakmica unaprijed ne može reći da će biti nezanimljive i da bi još takvih utakmica moglo biti do kraja natjecanja ovdje kod nas u Poreču. Utakmica, pogotovo sa srpske strane, u kojoj nema kalkuliranja bit će današnji ogled Srbija – Norveška, jer Norvežani igraju jako dobro, tako da ponovno možemo očekivati jako zanimljiv susret, veli porečki gradonačelnik.
Poreč su tijekom protekla tri dana posjetili brojni uglednici, koji su pogledali i pokoju utakmicu SP-a.
- Posjetio nas je predsjednik IHF-a dr. Hassan Moustafa, zatim danski veleposlanik i egipatska veleposlanica u Hrvatskoj, ministrica sporta i mladih Srbije te brojni uglednici sportskog, kulturnog i gospodarskog života ne samo iz naše županije, već i iz ostalih krajeva Hrvatske, kaže Štifanić.
Zadovoljan je i brojnošću publike u dvorani, koja je na pojedine susrete došla čak i iznad očekivanja.
- Osobno sam zadovoljan posjetom utakmicama u dvorani te pozivam građane da dođu pogledati program preostala dva dana natjecanja po skupinama. Može stajati primjedba da su cijene ulaznica od 150 i 300 kuna za dnevni program malo preskupe, ali Grad Poreč niti ih je određivao niti je imao ikakvog utjecaja na to, istaknuo je Štifanić.
Već sada Štifanićeve misli usmjerene su nadolazećim obvezama.
- Čim ovo prvenstvo završi startaju pripreme za teniski Davis cup susret Hrvatske i Čilea. Tom prigodom očekujem i još veći posjet nego tijekom ovog rukometnog prvenstva jer će ipak nastupiti naša reprezentacija, zaključio je porečki gradonačelnik Edi Štifanić.
K. KLARIĆ
Predsjednik RS-a Saudijske Arabije na tribinama
S obzirom na to da se u Poreču natječe i Saudijska Arabija, mnogi su pomislili da će ih dopratiti i veća svita šeika, koji ipak nisu zamijećeni u većem broju. No, boravak predsjednika rukometnog saveza te arapske zemlje u dvorani Žatika, Saleha M. Mubarak, ipak ne prolazi nezapaženo.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti