Gradonačelnik Peršurić susreo se s predstavnicima Udruge Glas poduzetnika (UGP)

Lokalno
12.03.2021 16:28
D. Požarić
Sa sastanka u gradskoj upravi
Sa sastanka u gradskoj upravi
Porečki gradonačelnik Loris Peršurić, njegov zamjenik Elio Štifanić, pročelnica za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić i pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat susreli su se danas s delegacijom Udruge Glas poduzetnika, predvođene Kristianom Korunićem, voditeljem regionalnog ureda Udruge za Istru.
Do sastanka je došlo na inicijativu članova udruge, koji su željeli predstaviti svoj rad te porazgovarali o daljnjem poticanju i afirmaciji poduzetništva u Poreču, koji je među najboljim hrvatskim gradovima s više od tisuću poduzetnika, pa mu je, stoji u priopćenju, kvalitetna suradnja sa svim poduzetničkim udrugama prioritet.
Korunić je naglasio da je poduzetnička klima u Istri drugačija od one u ostatku države, te pohvalio trud i angažman gradske uprave Poreča, koja je u cilju olakšanja rada poduzetnicima pokrenula više programa i inicijativa.
Adresirani su i neki problemi s kojima se lokalni poduzetnici susreću, a za koje je Grad izrazio spremnost da ih riješi, od lokalnih poput prometne regulacije i ulaska dostavnih vozila u starogradsku jezgru, parkirališta za dostavu, pa do onih pod državnom ingerencijom poput zajedničkih inicijativa prema Konzervatorskom odjelu za izdavanje suglasnosti poduzetnicima.
Predstavnici Udruge izrazili su želju da se uključe u organizaciju i poticanje edukacija i konferencija za poduzetnike koje se održavaju u Poreču.
Predstavnici Grada napomenuli su da svake godine raspisuju Program poticanja poduzetništva, a proteklih je godina organiziran i Mjesec poduzetništva, koji je kroz brojne edukacije, dobre primjere iz prakse i susrete omogućio daljnje razvijanje lokalnog poduzetništva.
Jedan od rezultata je i titula Poreč – grad prijatelj ženskog poduzetništva, za konkretne mjere poticanja žena poduzetnica. Dobra je i suradnja s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom putem Udruženja obrtnika Poreč, koje je redovno uključeno u brojne procese donošenja odluka koje se tiču obrtništva u gradu.
Zaključeno je kako se samo kroz zajedničku suradnju mogu ostvariti još bolji rezultati, posebno kroz zajedničku komunikaciju potreba prema državi. Udruga će se aktivno uključiti u javna savjetovanja o programima poticanja poduzetništva, predlaganje gradskih odluka koje se tiču poslovanja poduzetnika te sudjelovanje u javnim raspravama oko izrade prostorno-planske dokumentacije za područje Poreča koje je u Poreču na vrlo je visokoj razini, jer za područje cijeloga grada na snazi više od 50 planova različitih razina, a upravo je kvalitetno prostorno planiranje i strateški razvoj Poreča nešto što direktno doprinosi razvitku poduzetništva, stoji u priopćenju iz porečke gradske uprave. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti