Građanska inicijativa Zajedno-Insieme najavila izlazak na izbore

Lokalno
15.03.2021 14:12
Danijela Širić, Enio Mihalić, Marko Sambriš, Dalibor Jakopila, Ljiljana Sinanović i Maurizio Zennaro
Danijela Širić, Enio Mihalić, Marko Sambriš, Dalibor Jakopila, Ljiljana Sinanović i Maurizio Zennaro
Članovi Građanske inicijative Zajedno-Insieme predvođeni nezavisnim vijećnikom Mauriziom Zennarom najavili su današnjom konferencijom za medije sudjelovanje na porečkim lokalnim izborima koji će se održati 16. svibnja. Uz kratko izvješće s pressice, na kraju teksta donosimo i link na Youtube video koji sadrži sve izjave.
Zennaro je predstavio kandidate za lokalne izbore: Ljiljanu Sinanović , Danijelu Širić , Enija Mihalića , Marka Sambriša i Dalibora Jakopilu , koji su okupljenim predstavnicima medija ukratko iznijeli svoje razloge za kandidaturu i osnovne značajke aktivnosti koje će provoditi ako osvoje vlas u Poreču.
Zennaro je napomenuo kako svjedočimo tome da su interesi građana - simpatizera vladajuće stranke već gotovo 30 godina prevladavaju u odnosu na interese većine građana.
-Ne pristajemo na to da vijećnici dižu ruku i glasaju samo zato što je stranka tako naložila, rekao je Zennaro dodavši kako lista Zajedno Insieme okuplja građane koji će nastupati u interesu građana i zajednice.
Najavio je aktivnosti građanske inicijative među kojima će biti niz video streamova na kojima će se detaljno, po točkama, predstaviti predizborni program. Najavio je i konferenciju za medije na kojoj će inicijativa predstaviti svog kandidata za gradonačelnika Poreča.
– Sudeći po uobičajenoj izlaznosti birača, možemo zaključiti da u Poreču imamo dvije vrste građana: oni koji izlaze na izbore i one koji ne izlaze, a ovih drugih je većina. Smatramo da građani koji ne biraju ne posjeduju osjećaj građanske odgovornosti. Njih pozivamo da nastave biti glasački pasivni i da svojim neodgovornim pristupom omogućuju uskoj interesnoj skupini da i dalje upravlja našim gradom i njihovom životima. Šesnaestog svibnja ostanite doma i budite neodgovorni, jer niste svjesni snage koju posjedujete i promjene koju možete donijeti, istaknuo je Zenarro na kraju konferencije.
Građanska inicijativa Zajedno Insieme osnovana je u Poreču 2017. godine. (ls)
[yt2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti